Βρετανικός ΕΟΦ: Μην κάνετε το εμβόλιο της Pfizer αν είστε αλλεργικοί

Δύο υγειονομικοί είχαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις

Προειδοποίηση να μην κάνουν το εμβόλιο της Pfizer όσοι έχουν ιστορικό «σοβαρών» αλλεργικών αντιδράσεων εξέδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων MHRA, με άλλα λόγια ο βρετανικός ΕΟΦ. Αιτία, οι αλλεργικές αντιδράσεις που παρουσίασαν δύο υγειονομικοί, οι οποίοι έλαβαν χθες την πρώτη δόση του εμβολίου.

Η Βρετανία, η πρώτη χώρα στον κόσμο που έδωσε έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer, ξεκίνησε από χθες τον εμβολιασμό μεταξύ άλλων εργαζομένων στο εθνικό σύστημα υγείας NHS.

«Όπως συνηθίζεται με τα νέα εμβόλια, η MHRA έχει συμβουλεύσει προληπτικά άτομα με σημαντικό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων να μην λαμβάνουν αυτόν τον εμβολιασμό αφού δύο άτομα με ιστορικό σημαντικών αλλεργικών αντιδράσεων ανταποκρίθηκαν δυσμενώς χθες. Και οι δύο αναρρώνουν καλά», δήλωσε ο καθηγητής Stephen Powis, εθνικός ιατρικός διευθυντής για το NHS στην Αγγλία, όπως αναφέρει το Skynews.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αγγλία ανακοίνωσε επίσης ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στον εμβολιασμό έχουν ήδη ενημερωθεί.

Από την πλευρά της η δρ June Raine, επικεφαλής της MHRA, δήλωσε σε κοινή ακρόαση επιτροπής ότι θα συνεχίσει να υπάρξει επαγρύπνηση σε πραγματικό χρόνο, ακόμη και τώρα που το εμβόλιο έχει αναπτυχθεί. «Ακόμα και χθες το βράδυ εξετάσαμε δύο αναφορές περιπτώσεων αλλεργικών αντιδράσεων. Γνωρίζουμε από τις εκτεταμένες κλινικές δοκιμές ότι κάτι τέτοιο δεν είχε αναφερθεί αλλά αν χρειαστεί να ενισχύσουμε τις συμβουλές μας τώρα που είχαμε αυτήν την εμπειρία σε ευάλωτους πληθυσμούς, τις ομάδες που επιλέχθηκαν ως προτεραιότητα, θα δώσουμε αυτές τις συμβουλές αμέσως» ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί