Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει πλέον το μαξιλάρι! – Πρόλαβε και σπατάλησε 37δισ. €, με την κοινωνία και το ΕΣΥ σε διάλυση!

Αποστομωτικός για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός φαίνεται να κάνει την «αυτοκριτική» του για την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα παρότι, από ότι φαίνεται, γενικώς και ειδικώς, τα πράγματα πάνε καλά. Με το δημόσιο χρέος θα ασχοληθεί κατά πως φαίνεται… η ανάκαμψη (!), ενώ το μαξιλάρι του ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει πια». Καμία εισήγηση για επίταξη περισσότερων κλινικών.

Ερωτηθείς τι πήγε στραβά και ξέφυγε η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και εάν ήταν πολιτική απόφαση να μην κλείσει η πόλη την εβομάδα του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου, ο Κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Έχω ήδη απαντήσει στη Βουλή, αλλά θα απαντήσω και εδώ. Πήραμε τις δραστικές αποφάσεις να πάμε στο δεύτερο λοκνταουν όταν διαπιστώσαμε ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με εκθετική αύξηση κρουσμάτων και ταχύτατη αύξηση των εισαγωγών ασθενών με Covid-19. Ίσως, όντως, να έπρεπε να είχαμε ενεργήσει μία εβδομάδα γρηγορότερα στη Θεσσαλονίκη. Όμως, δεν ήταν πολλές οι φωνές στην πόλη που ζητούσαν lockdown νωρίτερα, ούτε είχαμε κάποια σχετική εισήγηση».

Ερωτηθείς σχετικώς, απήντησε ότι αυτήν την ώρα δεν υπάρχει εισήγηση, από το Υπουργείο Υγείας, για περισσότερες επιτάξεις ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ενώ διαβεβαίωσε πως όταν χρειάζεται θα γίνονται και αεροδιακομίδες, όπως αυτές των τελευταίων 24ωρων. Ο ίδιος επανέλαβε πως είναι ανοιχτός στην καλόπιστη κριτική, υπενθύμισε, μάλιστα, πως έχει κάνει την αυτοκριτική του ότι πιθανώς κάποια μέτρα θα έπρεπε να είχαν ληφθεί νωρίτερα, μολονότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια εισήγηση, όπως είπε, επέκρινε, ωστόσο, τη στάση μέρους της αντιπολίτευσης: «Η στείρα αντιπολίτευση, σαν να επιζητά την καταστροφή για να διεκδικήσει πολιτικό οξυγονό, πραγματικά με ξεπερνά, αλλά αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες». Κατήγορησε, μάλιστα, στελέχη της ότι διαστρέβλωνουν με χυδαίο τρόπο λεγόμενα στενών συνεργάτων του ενώ στις επικρίσεις σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα του τουρισμού, κάλεσε όλους όσοι ασπάζονται τη συγκεκριμένη επιχειρηματολογία να υποδείξουν τους τρόπους, με τους οποίους η κυβέρνηση θα αναπλήρωνε τα έσοδα από την τουριστική κίνηση.

Κληθείς να σχολιάσει την εικόνα που σχημάτισε για τα νοσοκομεία και τις δομές υγείας τις οποίες επισκέφθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι παρά την πρωτοφανή πίεση στο ΕΣΥ, τα νοσοκομεία μας αντέξανε, αντέχουν και θα εξακολουθούν να αντέχουν. «Είχαμε αρκετά ενθραρυντικά νέα τις τελευταίες μέρες: μείωση στο ιικό φορτίο, καλύτερη εικόνα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, σημαντικά μειωμένες εισαγωγές στη χθεσινή εφημερία.

H δημιουργική λογιστική με τις κλίνες συνεχίζεται

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε εκ νέου ιατρούς και νοσηλευτές για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, που καταβάλλουν και τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι το Σύστημα Υγείας λειτουργεί «στα κόκκινα», ιδίως στην Βόρειο Ελλάδα, τα νοσοκομεία μας, άντεξαν, αντέχουν και θα αντέξουν. «Έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού και του Φθινοπώρου φροντίσαμε να προμηθευτούμε όλα τα απαραίτητα υλικά, ώστε να εξοπλίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αυτήν τη στιγμή έχουμε πάνω από 1230 κλίνες, όταν παραλάβαμε 567», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, και προσέθεσε πως τα πρώτα ενθαρρυντικά νέα σε ό,τι αφορά στην τιθάσευση της επιδημιολογικής καμπύλης στην Θεσσαλονίκη είναι πλέον ορατά, καθώς, όπως γνωστοποίησε, για πρώτη φορά χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου τα εξιτήρια ξεπέρασαν τις εισαγωγές. «Μόνος δρόμος για την κυβέρνηση είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Κάθε ανθρώπινη ζωή, που χάνεται είναι μία τραγωδία και κάθε ώρα και ημέρα καταβάλλονται προσπάθειες να σωθούν ανθρώπινες ζωές», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αισθάνεται ότι «έχει κάνει πολλά σε ό,τι αφορά στην οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως το Κράτος έχει κάνει πολλά σε ό,τι αφορά στην οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοιού, επικαλούμενος μεταξύ άλλων το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής και το προστατευτικό πλέγμα για τους εργαζομένους, που δεν μπορούν να εργαστούν εν όσω διαρκεί το lockdown.

«Το μαξιλάρι δεν υπάρχει πια» – Με το δημόσιο χρέος θα ασχοληθεί… η ανάκαμψη

Σε ό,τι αφορά στην κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η οικονομική πολιτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρίθηκε στις πρόσφατες εκλογές. Υπενθύμισε πως επί των ημερών του η χώρα μπήκε στο πρόγραμμα QE( ποσοτικής χαλάρωσης ) χαλάρωσαν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και έχει προλάβει, ήδη, να δανειστεί περί τα 16 δις ευρώ με ιστορικά χαμηλά επιτόκια . «’Αρα αυτό, που κάποιοι αποκαλούν «μαξιλάρι ΣΥΡΙΖΑ» δεν υπάρχει πλέον καθώς από τα διαθέσιμα τα μισά είναι δεσμευμένα και τα άλλα μισά έχουν αντληθεί στην περίοδο της Νέας Δημοκρατίας» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός, άλλωστε, διευκρίνισε πως δεν τον προβληματίζει τόσο η αναμενόμενη ονομαστική αύξηση του χρέους, καθώς, όπως σημείωσε, μετά την πανδημία θα υπάρξει απότομη αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προιόντος, προσθέτοντας πως σε όλες τις χώρες, που δοκιμάζονται από τον κορονοιό παρατηρείται αύξηση του εθνικού χρέους.

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί