Μ. Συντυχάκης: Εκατομμύρια ευρώ στις αεροπορικές εταιρείες που κάνουν πογκρόμ απολύσεων (Βίντεο)

Προς όφελος των αεροπορικών εταιρειών είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για τη «σύσταση, λειτουργία και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, ρύθμιση ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σημείωσε ότι υπέρ του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί η Fraport και η Aegean, ενώ υπογράμμισε τη στρατηγική σύμπλευση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στην απελευθέρωση των αερομεταφορών και στον διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων μέσω Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία και στην οικονομική ενίσχυση με δεκάδες ευρώ των αεροπορικών εταιρειών που κάνουν πογκρόμ απολύσεων. Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των πτήσεων, σημείωσε ότι υποτάσσεται στη λογική κόστους – οφέλους και οι κανόνες ασφάλειας γίνονται λάστιχο.

Καυτηρίασε το γεγονός πως για μία ακόμα φορά η απεργία στα αεροδρόμια και την αεροναυτιλία βγαίνει παράνομη με δικαστική απόφαση, προσθέτοντας ότι αυτό δείχνει την εχθρότητα του αστικού συστήματος στο δικαίωμα της απεργίας. Τόνισε ότι θέση του ΚΚΕ είναι ότι πρέπει να είναι κοινωνική λαϊκή ιδιοκτησία και υπό κρατικό έλεγχο τα αεροδρόμια και η αεροναυτιλία. Επίσης, ζήτησε να γίνει δεκτή τροπολογία του ΚΚΕ για να αρθεί η αδικία με το παράβολο των 3 ευρώ στη συμμετοχή εκπαιδευτικών σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του M. Συντυχάκη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί