Πέθανε από κορονοϊό 54χρονη νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Δράμας

 Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο δεν υπάρχει σωστός διαχωρισμός μεταξύ θετικών κρουσμάτων, ύποπτων και ασθενών που νοσηλεύονται από άλλες ασθένειες, με αποτέλεσμα ο ιός να έχει διασπαρεί στις κλινικές

Μία 54χρονη νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Δράμας κατέληξε χτυπημένη από τον νέο κορονοϊό. Άλλη μία είναι διασωληνωμένη σε νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ενώ ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση βρίσκονται ένας τραυματιοφορέας και μία διοικητική υπάλληλος. 70 εργαζόμενοι συνολικά νοσούν από Covid-19 και λείπουν με αναρρωτική άδεια.

Η 54χρονη εργαζόταν στο γραφείο της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο δεν υπάρχει σωστός διαχωρισμός μεταξύ θετικών κρουσμάτων, ύποπτων και ασθενών που νοσηλεύονται από άλλες ασθένειες, με αποτέλεσμα ο ιός να έχει διασπαρεί στις κλινικές.  

Η άτυχη νοσηλεύτρια που πραγματοποιούσε επισκέψεις σε ασθενείς, νόσησε από τον νέο κορονοϊό, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και κατέληξε στη ΜΕΘ.about:blank

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Δράμας, η άλλη νοσηλεύτρια 52 ετών, που είναι διασωληνωμένη στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, δε μολύνθηκε από τους συναδέλφους της, αλλά από την κόρη της, που γέννησε με καισαρική τομή στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα, και είχε βρεθεί πριν θετική, έχοντας μάλλον κολλήσει τον ιό στο νοσοκομείο.

Ευθύνες για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αποδίδει στη Διοίκηση του νοσοκομείου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ): «Για τη μεγάλη διασπορά στο Νοσοκομείο, υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες της διοίκησης, γιατί ενώ υπήρχε ελεύθερο κτίριο, δεν φρόντισε να διαχωρίσει τα ύποπτα περιστατικά από τα θετικά, με αποτέλεσμα σε όλο το νοσοκομείο να μην υπάρχουν πλέον αποστειρωμένοι χώροι ασφαλείας».

►Άλλοι δύο διασωληνωμένοι υγειονομικοί νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή, χωρίς μάλιστα να πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

Σε μήνυμά της η ΠΟΕΔΗΝ λέει, ότι οι εργαζόμενοι δεν νόσησαν τυχαία, αλλά εξαιτίας λαθών και παραλείψεων: «Όχι, δε φταίει η μοίρα αλλά τα λάθη και οι παραλείψεις των αρμοδίων. Ευχόμαστε να έχουν τη τύχη του γιατρού που αποσωληνώθηκε πριν λίγες ημέρες και εξήλθε από τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, κερδίζοντας τη μάχη από τον κορονοϊό. Από το πλήθος των χειροκροτημάτων περάσαμε στην ένοχη σιωπή της πολιτείας. Περαστικά στους συναδέλφους και σε όλους τους ασθενείς στις ΜΕΘ. Δεν θα λυγίσουμε….».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί