Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Καταγγελία ότι ιδιώτης γιατρός επέλεξε ασθενείς για μεταφορά σε ιδιωτική κλινική

Ως «καθαρά» από Covid-19 περιστατικά – Τι απαντά το «Ιπποκράτειο»

Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έφτασαν καταγγελίες που αφορούν επιλογή ασθενών στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, για να μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές, ως «καθαρά» από Covid-19 περιστατικά. 

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι γιατρός ιδιωτικού νοσοκομείου έχει εγκατασταθεί σε συγκεκριμένο χώρο-γραφείο του Ιπποκράτειου. Χωρίς να διαθέτει επίσημα κατατεθειμένα έγγραφα που να αιτιολογούν και να νομιμοποιούν την παρουσία του σε αυτό, να δηλώνουν την εργασιακή σχέση ή την ιδιότητα με την οποία βρίσκεται στο νοσοκομείο, επιτρέποντας την πρόσβαση στη διαχείριση των αρχείων και των ευαίσθητων δεδομένων των ασθενών. 

Ο εν λόγω γιατρός κάνει τη διαλογή των «καθαρών» περιστατικών (δηλαδή μη Covid ασθενών) που θα μεταφερθούν στο ιδιωτικό νοσοκομείο, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει επιταχθεί. Για το θέμα έχει κατατεθεί ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή, για να πιστοποιηθεί με ποια εργασιακή σχέση και με ποια ιδιότητα ο γιατρός ιδιωτικού νοσοκομείου, «εντάσσεται» στη λειτουργία ενός δημόσιου νοσοκομείου (Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης) προκειμένου να κάνει «διαλογή» ασθενών (μη πασχόντων από COVID -19), προκειμένου να διακομισθούν στο εν λόγω ιδιωτικό νοσοκομείο, έχοντας πρόσβαση σε αρχεία και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ασθενών δημόσιου νοσοκομείου στο προσωπικό του οποίου δεν ανήκει. 

Επίσης, τίθεται το ερώτημα για τον ακριβή αριθμό των ασθενών που διακομίστηκαν στο ιδιωτικό νοσοκομείο από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και από ποιες παθήσεις έπασχαν όσοι επελέγησαν για διακομιδή. Επίσης, ποιος ο ακριβής αριθμός ασθενών που διακομίστηκαν στο εν λόγω ιδιωτικό νοσοκομείο από τα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία Θεσσαλονίκης και από ποιες παθήσεις έπασχαν οι εν λόγω ασθενείς.

Τι απαντά το «Ιπποκράτειο»

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσε χθες το απόγευμα η διοίκηση του νοσοκομείου ως απάντηση στις παραπάνω καταγγελίες, χωρίς ωστόσο να διαψεύδει τις καταγγελίες. Η ανακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και την έκδηλη ανησυχία των συμπολιτών μας, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε ότι, μέχρι και σήμερα, όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, περιθάλπονται υπό δύσκολες, αλλά ασφαλείς συνθήκες τηρώντας τα ιατρικά πρωτόκολλα. Οι εξαιρετικοί μας ιατροί και νοσηλευτές, το σύνολο του διοικητικού, τεχνικού και λοιπού προσωπικού καθώς και η Διοίκηση του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειου, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των νοσηλευομένων, με ενότητα, ομοθυμία και ειλικρινή διάθεση προσφοράς».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί