Η Διηνεκής Κυβερνητική Ανικανότητα

   Του Αντώνη Σπανουδάκη

  Τις τελευταίες δύο ημέρες, η χώρα μας ξεπέρασε τους 100 νεκρούς ανά ημέρα από τον COVID-19. Στις 21 του Νοέμβρη, 108 συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους, ενώ στις 22 Νοεμβρίου, 103. Οι άνθρωποι όμως είναι κάτι παραπάνω από αριθμοί για θλιβερά ρεκόρ, και θα περίμενε κάποιος η κυβέρνηση να δείξει την στοιχειώδη ευαισθησία, έστω για το θεαθήναι, και να μην παίζει παιχνίδια με σκοπό την πολιτική εκμετάλλευση. Αυτό θα έκανε μια σοβαρή κυβέρνηση, όχι όμως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, διότι και ως αντιπολίτευση είχε εκμεταλλευτεί με πολιτική σκοπιμότητα την τραγωδία στο Μάτι, καθώς επιδιδόταν σε μια άνευ προηγουμένου σκύλευση των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από την φονική πυρκαγιά.

Έπαιξε το πολιτικό της παιχνίδι ακόμα και κατά την διάρκεια του 1ου κύματος του ιού στην χώρα μας, λέγοντας «Ευτυχώς που δεν κυβερνάει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, γιατί θα είχαμε πεθάνει όλοι», και διάφορα τέτοια.

Το θέμα δεν είναι τι ΘΑ γινόταν, αλλά τι γίνεται τώρα. Και αυτό που γίνεται, είναι καθημερινά να χάνουμε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας, ενώ τις δύο τελευταίες ημέρες έχουμε χάσει ανθρώπους που αντιστοιχούν (αριθμητικά μιλώντας), σαν να έχει συμβεί δύο φορές το Μάτι (108+103=211).

Ξεκίνησα το άρθρο αναφερόμενος στο γεγονός πως οι άνθρωποι δεν είναι απλά αριθμοί για ρεκόρ, και εγώ ο ίδιος “έκανα” αυτό που θεωρώ λάθος. Εγώ όμως, είμαι ένας απλός πολίτης. Η χώρα δεν κρέμεται από τις δικές μου αποφάσεις, ούτε είμαι αυτός που έκανε πολιτικό παιχνίδι πάνω σε νεκρούς ανθρώπους για να κερδίσει τις εκλογές του 2019. Ως απλός πολίτης λοιπόν, υπενθυμίζω πως όταν ο Χαρδαλιάς βγήκε στον Σρόιτερ να μιλήσει, είπε «Εγώ δεν θα άντεχα κατά την διάρκεια της θητείας μου να συμβεί ένα Μάτι». Δεν γίνεται κάθε φορά που η κυβέρνηση τα βρίσκει σκούρα, να επαναφέρει στον πολιτικό διάλογο το Μάτι και ό,τι άλλο της κατέβει, επειδή εκείνη είναι ανίκανη να διαχειριστεί αυτό που συμβαίνει.

Είναι αδιανόητο το γεγονός πως η κυβέρνηση φέρεται σαν να είναι ακόμη αντιπολίτευση, ασκώντας κριτική στην ίδια την αντιπολίτευση. Οπότε λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες, έχουν συμβεί δύο “Μάτι”, ενώ η ανευθυνότητα και η κωλυσιεργία σας τους 8 (Ολογράφως ΟΚΤΩ) μήνες που είχατε να προετοιμαστείτε, μας έχει φέρει στην δυσμενή θέση να χάνουμε μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας από τον ιό. Και όχι, η δημιουργική στατιστική, δεν είναι στατιστική.

Δεν μπορεί να θεωρείται αυτή η επίδοση καλή, επειδή η Ιταλία ή μια άλλη χώρα έχει περισσότερους νεκρούς την ημέρα, διότι πολύ απλά δεν έχουμε τον ίδιο πληθυσμό, ούτε καν κοντά δεν είμαστε στον πληθυσμό της Ιταλίας, οπότε μια τέτοια σύγκριση είναι ανούσια, και γίνεται για πολιτικό όφελος και μόνο.

Όσο δεν στηρίζετε το Ε.Σ.Υ, τόσο θα “σπάμε” θλιβερά ρεκόρ. Δεν έχουμε ΜΕΘ, δεν έχουμε γιατρούς και νοσηλευτές, δεν έχουμε τα μέσα να προστατέψουμε τα παιδιά στα σχολεία, (υγειονομικές βόμβες τα είχε αποκαλέσει πριν μήνες ο Σ. Τσιόδρας) ούτε τους καθηγητές τους, πόσο μάλλον γιαγιάδες και παππούδες που ζουν στο ίδιο σπίτι με τα εγγόνια, ενώ η κατάσταση στα Μ.Μ.Μ ήταν εξευτελιστική πριν το lockdown.

Αλλά όχι, εσείς τα πήγατε τέλεια. Φταίει ο κόσμος, φταίνε οι νέοι, φταίει το σεξ, άμα λάχει φταίει και ο ανάδρομος Ερμής, αλλά δεν φταίτε εσείς. Φταίνε όλοι οι άλλοι, αρκεί να μην ρίξουμε το φταίξιμο στην άγια οικογένεια.

Παραθέτω από κάτω δύο αναρτήσεις που αφορούν τις μακάβριες συγκρίσεις με πολιτική σκοπιμότητα. Μία από την Ελίζα Βόζεμπεργκ, μέλος της Ευρωβουλής εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, και μία του Γιώργου Κύρτσου, επίσης ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που έχει κάνει και retweet ο γελωτοποιός Άδωνις Γεωργιάδης.

One Thought to “Η Διηνεκής Κυβερνητική Ανικανότητα”

  1. Δήμος Σθένης

    101 συνανθρώπους μας δολοφόνησε σήμερα το “σύστημα Μητσοτάκη”. Οι εφτά κολαούζοι της φωτογραφίας χειροκροτούν χαμογελώντας γελοιωδώς και γλοιωδώς! Ο “Μανούλιος” του κύκλου, βάζει το χέρι στο στομάχι σαν να δείχνει πως είναι ήδη χορτάτος!
    Κύριοι τελειώσαμε… Αύριο πάλι!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί