Θλίψη στην Ιταλία: «Έφυγε» από κορονοϊό ο φούρναρης της αλληλεγγύης

Ο Τζιάνι Μπερναρντινέλο, ο φούρναρης από το Μιλάνο, που αγαπήθηκε από τους συμπατριώτες του Ιταλούς και όχι μόνο, λόγο των πράξεων αλληλεγγύης εν μέσω παμνδημίας, έφυγε από τη ζωή λόγω covid-19 στην ηλικία των 76 ετών.

Ο «μαστροτζιάννι», όπως ήταν γνωστός, συνήθιζε να αφήνει καλάθια με ψωμί, πίτσες και γλυκά έξω από το κατάστημά του για αυτούς που χτυπήθηκαν οικονομικά από την πανδημία του κορονοϊού.

Μετά την έναρξη της πανδημίας, ο φούρνος του έγινε ένα σημείο όπου οι κάτοικοι άφηναν πακέτα με ζάχαρη, ζυμαρικά και σάλτσες στα καλάθια που έβαζε ο ίδιος και η οικογένειά του αρτοσκευάσματα, για να τα πάρουν οι πληγέντες της πανδημίας.

«Μια μικρή βοήθεια για όποιον έχει ανάγκη. Πάρτε ό,τι θέλετε, αλλά να σκέφτεστε και τους άλλους», έγραφε πάνω στα καλάθια.

Ο Μπερναρντινέλο αντί να αποταμιεύσει, επέλεξε να προσφέρει. Χαρακτηριστικό της ανιδιοτέλειάς του ήταν ότι όταν γέμιζε το καλάθι, στη συνέχεια εξαφανιζόταν, ώστε να μην φέρει σε δύσκολη θέση τους ανθρώπους που έπαιρναν τα τρόφιμα.

Ο ηλικιωμένος άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Μιλάνο, πριν από λίγες ημέρες, σε ηλικία 76 ετών. Μέχρι να αρρωστήσει, δούλευε στον φούρνο κανονικά, παρά την ηλικία του, μιας και όπως ο ίδιος έλεγε, αυτή η δουλειά ήταν όλη του η ζωή.

Όπως έγινε γνωστό, ο φούρνος του θα συνεχίζει τη λειτουργία του και μετά το θάνατό του, από την κόρη του. Το ίδιο και η προσφορά προς του αναξιοπαθούντες, μια προσφορά που στηρίζεται και από τους γείτονες που συνεισφέρουν στην κίνηση αγάπη που ξεκίνησε ο Bernardinello.

Να σημειωθεί ότι ο Μπερναρντινέλο, εκτός από φούρναρης, ήταν επίσης και κατασκευαστής drones, τα οποία ήταν το μεγάλο του πάθος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί