Δίκη Noor One: Ανακοινώθηκαν οι ποινές

18 χρόνια σε Γιανουσάκη, Μπουρδούβαλη και τρεις Τούρκους – Αναμένεται να βγουν από τη φυλακή μέσα στον επόμενο χρόνο

Εκτός φυλακής αναμένεται να μείνουν μέσα στον επόμενο χρόνο όλοι οι καταδικασθέντες στη δίκη του Noor One, μετά τη σημερινή τελική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά.

Σε καθένα από τους Ευθύμιο Γιαννουσάκη, Γιώργο Μπουρδούβαλη και τρεις Τούρκους κατηγορούμενους επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης, μετά τις συγχωνεύσεις, 18 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι τους είχαν φύγει με ισόβιες καθείρξεις από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Με την εφετειακή απόφαση όμως και τη χορήγηση του ελαφρυντικού της καλής διαγωγής μετά την πράξη, οι καταδικασμένοι σε 18 έτη κάθειρξη μπορούν να αποφυλακιστούν, έχοντας εκτίσει το 1/5 της πραγματικής ποινής και τα 3/5 με τον ευνοϊκό υπολογισμό των ημερομισθίων εργασίας κατά την κράτηση τους στη φυλακή.

Στον Σταύρο Λάγιο, πρώην συνεργάτη του εφοπλιστή Γιαννουσάκη, το δικαστήριο επέβαλε αρχικά ποινή κάθειρξης πέντε ετών, την οποία ανέστειλε με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Στον Τούρκο διερμηνέα Αξακάλ, επεβλήθη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, η οποία επίσης ανεστάλη με περιοριστικούς όρους.

Στον Κωνσταντίνο Καρτσώνη, ιδιοκτήτη της αποθήκης στο Κορωπί όπου βρέθηκαν τα ναρκωτικά, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, η ίδια που επιβλήθηκε και στον Ιρανό συνοδό του φορτίου Μπονιάντ.

Σημειώνεται ότι κατά την ανακοίνωση της απόφασης, η πρόεδρος του δικαστηρίου υπογράμμισε πως κατά την άποψη της έδρας, θα έπρεπε οι βασικοί κατηγορούμενοι να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη, ωστόσο από τα ελαφρυντικά που τους χορηγήθηκαν, επιβλήθηκαν οι ανωτέρω ποινές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕΦ.ΣΥΝ», μετά την επιμέτρηση των ποινών, ο εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης αναμένεται να μείνει ελεύθερος τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Κώστας Ζαφειρόπουλος, Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί