Σ. Βαρδάκης: Τίτλοι τέλους για ΟΑΕΔ, τον μοναδικό Οργανισμό Κοινής Ωφέλειας;

Σε οικονομική ασφυξία οδηγεί η κυβέρνηση τον ΟΑΕΔ, όπως καταγγέλλει ο βουλευτής

Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης.

Στο νέο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας που δόθηκε προς διαβούλευση, προβλέπεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του ΟΑΕΔ από 1/1/2021 μέχρι 31/12/2021, κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Αν σε αυτήν συνυπολογιστεί και η τελευταία αντίστοιχη μείωση κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες από την 1 η Ιουνίου, μιλάμε για κατάφωρη πυρπόληση της κοινωνικής πολιτικής, καθώς η μείωση αυτή αντιστοιχεί σε μία τρομακτική συρρίκνωση των πόρων του ΟΑΕΔ κατά 56% για επιδόματα και προγράμματα απασχόλησης.

Ο κ. Βαρδάκης προειδοποιεί πως αν δεν αυξηθούν οι κρατικές επιχορηγήσεις, ώστε να αντισταθμιστούν οι απώλειες, θα περιοριστεί δραματικά η δυνατότητα του ΟΑΕΔ για υλοποίηση νέων προγραμμάτων απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής για το 2021. Κι αυτό, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τους ανέργους της χώρας μας , οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται αριθμητικά, όπως αυξάνονται και οι μακροχρόνια άνεργοι που χρήζουν σημαντικής στήριξης.

Όπως καταλήγει ο κ. Βαρδάκης, «Αν ο κ. Βρούτσης έχει βάλει σκοπό να διαλύσει τον μοναδικό Οργανισμό Κοινής Ωφέλειας, να γνωρίζει πως κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε!»

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Σ. Βαρδάκης: Τίτλοι τέλους για ΟΑΕΔ, τον μοναδικό Οργανισμό Κοινής Ωφέλειας;”

  1. Eleni

    Είναι γνωστό ότι η μικρή βοήθεια του ΟΑΕΔ είναι μόνο για λίγους και ότι οι περισσότεροι άνεργοι και άποροι στηρίζονται στην ελεημοσύνη των συγγενών. Επίσης οι εργαζόμενοι… πρέπει από αλλού να βρουν για να ζήσουν, γιατί η δουλειά αποφέρει ελάχιστα. Δηλαδή και άπορος και σκληρά εργαζόμενος ταυτόχρονα. Δουλεία λέγεται αυτό.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί