Το αγνώριστο Ηράκλειο του 1927! – Δείτε 43 εκπληκτικές έγχρωμες φωτογραφίες της εποχής

Εκπληκτικές φωτογραφίες με χρώμα (ίσως οι πρώτες) από την πόλη του Ηρακλείου, το αρχαιολογικό μουσείο και την Κνωσό, που χρονολογούνται από τον Ιούνιο του 1927, παρουσιάζουμε σήμερα. Οι φωτογραφίες είναι του φωτογράφου Georges Chevalier και υπάρχουν στις συλλογές του Albert Kahn, ενός Γάλλου τραπεζίτη, που από τη δεκαετία του 1910 ανέλαβε ένα τεράστιο φωτογραφικό project που έγινε γνωστό ως “Τα Αρχεία του Πλανήτη”. 
Στέλνοντας φωτογράφους σε κάθε ήπειρο, ο Kahn στόχευσε στο να συλλέξει έγχρωμα στιγμιότυπα από όλες τις γωνιές του πλανήτη, χρησιμοποιώντας μια ολοκαίνουρια για την εποχή μέθοδο που ονομαζόταν Autochrome Lumiere. Κατά τη διάρκεια του project συγκεντρώθηκαν πάνω από 72000 έγχρωμες εικόνες.

Οι φωτογραφίες από την Κνωσό, το Ηράκλειο, τη Φαιστό, τις Γούβες, τα Μάλια τη Χερσόνησο, που παρουσιάζουμε είναι 43

Πηγή φωτογραφιών

Η παραλία του Ηρακλείου σε φωτογραφία από την περιοχή της Αλικαρνασσού – Πόρου. Φυσικά η έκταση είναι σήμερα αγνώριστη. Διακρίνεται ο Κούλες, ενώ μπορούμε να διακρίνουμε και το Μέγαρο Φυτάκη, περίπου νεόχτιστο την εποχή εκείνη. Λιμάνι δεν υπάρχει ακόμα, Ολόκληρη η περιοχή στο κάτω μέρος της φωτογραφίας, που είναι αμμουδιά, είναι η παραλία του Πόρου, που σήμερα είναι πλέον το λιμάνι, ο παραλιακός και… ιδιοκτησίες!
Με τον μικρό και τον μεγάλο Κούλε
Το αρχαιολογικό μουσείο, στη στροφή προς την Ικάρου, που φυσικά είναι χωματόδρομος και κυκλοφορεί ένα κάρο!
Το πρώτο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου
Εικόνες από το Μαρτινένγκο

Στην Κνωσό

Στη σημερινή τουριστική περιοχή των Γουβών

Χερσόνησος

Μάλια

Στις αρχαιότητες των Μαλίων

Στη Φαιστό

Η Βασιλική του Αγίου Τίτου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί