Σημαντικό μέρος της προσωπικής βιβλιοθήκης του Χριστόφορου Λιοντάκη στη Βικελαία

Με τον οφειλόμενο σεβασμό στη μνήμη του συντοπίτη μας, πολυβραβευμένου ποιητή και μεταφραστή Χριστόφορου Λιοντάκη, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη  παρέλαβε κατ’ επιθυμία του ιδίου, αξιόλογο μέρος της προσωπικής του βιβλιοθήκης, το γραφείο του, αλλά και προσωπικά του αντικείμενα.

Δείτε επίσης: Έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος Ηρακλειώτης ποιητής, Χριστόφορος Λιοντάκης

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη δωρεά συμπεριλαμβάνεται μέρος της βιβλιοθήκης, του επίσης αξιόλογου Ηρακλειώτη ποιητή, Μηνά Δημάκη.

Ο Χριστόφορος Λιοντάκης υπήρξε επίλεκτο μέλος της λεγόμενης «γενιάς του 70». Νομικός, με έντονη και δημιουργική ανησυχία, παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας του Δικαίου. Παράλληλα υπήρξε και εξαίρετος μεταφραστής, ιδιαίτερα έργων της γαλλικής λογοτεχνίας. Η ποίησή του αναδεικνύει τον συνεχή αγώνα της συμφιλίωσης των προσωπικών του οραμάτων, με τις αναμνήσεις της παιδικής και εφηβικής του ηλικίας. Προβληματισμένος από τα βιώματα που τον  φόρτωσε η εποχή του, καταγίνεται διαρκώς, αναζητώντας μέσα από τους στίχους του την γέφυρα που θα ενώσει τις διαφορετικές περιόδους της ζωής του. Το παιδί, τον έφηβο, τον ενήλικο άνδρα.  Αυτός ο διαρκής αγώνας, είναι το μεγαλείο της ποίησης του, ό,τι την κάνει διαφορετική.

 Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη ευχαριστεί ιδιαιτέρως την κυρία Δέσποινα Λιοντάκη, που μερίμνησε ώστε να υλοποιηθεί η προαναφερόμενη δωρεά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί