Ηράκλειο Αττικής: Σοβαρές καταστροφές από την καταιγίδα- Τρεις τραυματίες

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής βρέθηκε στο επίκεντρο της ισχυρής καταιγίδας με αποτέλεσμα σε αυτή την περιοχή να υπάρχουν  τραυματίες καθώς και πολύ μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και υποδομές.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Από τους τρεις τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, μια ηλικιωμένη γυναίκα είναι σε σοβαρή κατάσταση αφού στην προσπάθειά της να κλείσει ένα τζάμι του σπιτιού της, κομμάτι του μπαλκονιού αποκολλήθηκε και την χτύπησε στο κεφάλι.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Μεγάλες ζημιές καταγράφονται σε σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν ενώ ο δυνατός αέρας πήρε στέγες, ηλιακούς θερμοσίφωνες, διέλυσε τα τζάμια ενώ αποκολλήθηκαν ακόμα και μπαλκόνια και πέργκολες.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Περισσότερα από 150 δέντρα κόπηκαν καταπλακώνοντας ευτυχώς μόνο αυτοκίνητα, αφού την ώρα της επέλασης της καταιγίδας δεν είχε αρχίσει ακόμα η κίνηση στους δρόμους.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Γκρεμίστηκαν μπαλκόνια, ξεριζώθηκαν δέντρα, κολόνες κόπηκαν στα δύο! 

Μια εικόνα χάους και απόλυτης καταστροφής από την κακοκαιρία το πρωινό της Τετάρτης περιέγραψε Μιλώντας Στο Κόκκινο και το κεντρικό μαγκαζίνο με τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο δήμαρχος Ν. Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος.  

Όπως τόνισε, έχουμε πολλές καταστροφές ευτυχώς μόνο σε περιουσίες και σε αντικείμενα, ενώ είχαμε και τρεις ελαφρά τραυματίες.  

Σύμφωνα με τον κ. Μπάμπαλο, στέγες έφυγαν από τα σπίτια και ήταν όσο έντονα τα φαινόμενα που γκρέμισαν ακόμη και μπαλκόνια! Ξηλώθηκαν πεζοδρόμια, η περιοχή μας είναι βομβαρδισμένη, συμπλήρωσε. 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Η μανία του καιρού ήταν τέτοια που ξερίζωσε πάνω από 200 δέντρα πάνω από 40 ετών, δεκάδες κολόνες της ΔΕΗ κόπηκαν στη μέση, ανέφερε χαρακτηριστικά.   

Τέλος δήλωσε ότι ο Δήμος Ν. Ηρακλείου δίνει μια μάχη μαζί με την Πολιτική Προστασία και τη βοήθεια των γειτονικών δήμων για να αποκαταστήσει προβλήματα και να δώσει και πάλι τους δρόμους στην κυκλοφορία. «Ζητήσαμε ενίσχυση από την Περιφέρεια για να καταγραφούν οι ζημιές τόσο των ανθρώπων στις περιουσίες τους όσο και ζημιές στη δημόσια περιουσία», σημείωσε ο δήμαρχος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα αποκατασταθεί η ομαλότητα στην πόλη. 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Ο δήμος Νέου Ηρακλείου θα ζητήσει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΠΙΤΙ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί