Δίκη Χρυσής Αυγής: Aπορρίφθηκε το αίτημα Λαγού – Πλεύρη για εξαίρεση του δικαστηρίου

Τον γνωστό χουντικό Κων. Πλεύρη επιστράτευσε ο Γ. Λαγός σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καθυστερήσει τον εγκλεισμό του – Κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης… όλου του δικαστηρίου – Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με νέα σύνθεση, η οποία μετά από διακοπή απέρριψε το αίτημα Λαγού – Νωρίτερα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό για τους «7» της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης όπως και για τους 16 από τους 20 βουλευτές της ΧΑ. Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στους πρώην βουλευτές Μπούκουρα, Αλεξόπουλο, Αρβανίτη και Μίχο. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το εφετείο, ξέσπασε σε πανηγυρισμούς. Ένταση νωρίτερα με χρυσαυγίτες.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, και ύστερα από 3ωρη διακοπή, το δικαστήριο, με νέα σύνθεση, απέρριψε το αίτημα Λαγού για εξαίρεση της αρχικής σύνθεσης του δικαστηρίου (πλην της εισαγγελέως).

Μετά από τρεις ώρες διάσκεψη η σύνθεση που ορίστηκε να εξετάσει το αίτημα που υπέβαλε ο ευρωβουλευτής ανακοίνωσε την απόφαση της σύμφωνα με την οποία τα επιχειρήματα του αιτούντα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την έκφραση δυσπιστίας προς το δικαστήριο καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί την παράθεση συγκεκριμένων περιστατικών που να έχουν λάβει χώρα στο δικαστήριο και όχι την αντίληψη του αιτούντος για γεγονότα που έγιναν εκτός του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο αναμένεται να επανέλθει σε λίγο με την αρχική σύνθεση και να ανακοινώσει πώς θα προχωρήσει η διαδικασία. Τα επόμενα βήματα είναι η ανακοίνωση των ποινών και η απόφαση του δικαστηρίου για τη χορήγηση αναστολής ή όχι στην εκτέλεση των ποινών.

Από τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας είχε διακόψει το δικαστήριο τη συνεδρίασή του για να αποφανθεί επί του αιτήματος εξαίρεσης της σύνθεσης όλου του δικαστηρίου που κατέθεσε ο γνωστός ακροδεξιός Κωνσταντίνος Πλεύρης, τον οποίο έφερε στο Εφετείο, διορίζοντάς τον συνήγορό του, ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός παίζοντας «καθυστερήσεις»… (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω).

Να σημειωθεί ότι μετά την κατάθεση του αιτήματος εξαίρεσης, το δικαστήριο διέκοψε και επανήλθε με άλλη σύνθεση (με την ίδια εισαγγελέα) και κατόπιν διέκοψε ξανά για να αποφανθεί επί του αιτήματος Λαγού, το οποίο και τελικά απέρριψε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί