Ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών στο Ηράκλειο – Συνεχή περιστατικά τις τελευταίες ημέρες

 Επιθέσεις στην πόλη του Ηρακλείου κατά προσφύγων και μεταναστών, ξυλοδαρμούς και απειλές ακόμα και με όπλο, καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ) Ηρακλείου. Μάλιστα κάποιες από αυτές τις επιθέσεις έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία όμως, σύμφωνα με την Κίνηση, η απάντηση που δόθηκε είναι ότι επειδή τα θύματα δεν έχουν χαρτιά, δεν μπορεί να γίνει τίποτα! Ενώ σε μια περίπτωση συνελήφθη δράστης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Διαβάστε την καταγγελία

Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου όπως καταγγέλλουν στην τοπική ΚΕΕΡΦΑ πρόσφυγες και μετανάστες δέχονται διαρκώς επιθέσεις με ξυλοδαρμούς και απειλές μέχρι και με όπλο. Συγκεκριμένα ομάδα περίπου 15 ατόμων επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους πρόσφυγες και στη συνέχεια πέταξαν ένα από τα παιδιά στο ρέμα στην περιοχή της παραλιακής κοντά στο πολυκατάστημα Talos. Επιπλέον άλλη μια ομάδα αποτελούμενη από 6 άτομα επιτέθηκε σε πρόσφυγες αυτή τη φορά από τη Συρία και τους ξυλοκόπησαν βαριά. Με αποκορύφωμα ένα περιστατικό στην Χανιόπορτα όπου 3 δράστες ξυλοκόπησαν τους πρόσφυγες τους απείλησαν με πιστόλι. Το τελευταίο περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία ο δράστης βρέθηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Επιπλέον την προηγούμενη εβδομάδα ενώ ένας νεαρός μετανάστης από το Πακιστάν καθόταν στην πλατεία τον πλησίασαν 10 άτομα και άρχισαν να του επιτείθονται λεκτικά και στο τέλος τον ξυλοκόπησαν βαριά. Το παιδί που δέχτηκε την επίθεση απευθύνθηκε στην αστυνομία όμως η απάντηση που πήρε είναι πως δε μπορούμε να κάνουμε κάτι είσαι μετανάστης και δε έχεις χαρτιά και άλλες τέτοιες χυδαίες δικαιολογίες.

 Το αίτημα αυτών των ανθρώπων είναι να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις και οι ίδιοι ξέρουν πως αυτά τα φασιστιοειδή στοιχεία δεν εκφράζουν την κοινωνία του Ηρακλείου , το αντίθετο αποτελούν μια μειοψηφία η οποία όμως είναι επικίνδυνη. Θα πρέπει να μπεί ένα τέλος στις επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών σε όλο το Ηράκλειο και όχι μόνο.

 Βρισκόμαστε μερικές μέρες μετά τις μεγάλες αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην ημέρα μνήμης του Παύλου Φύσσα και έχουμε ακόμη μπροστά μας δράσεις και διαδηλώσεις με κλιμάκωση μπροστά στις 7 Οκτωβρίου. Εκεί βρεθήκαμε και θα ξαναβρεθούμε μαζί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες για να δώουμε όσες φορές χρειαστεί μια ξεκάθαρη απάντηση πως οι γειτονιές μας είναι ανοιχτές, είναι αντιρατσιστικές και πως οι μόνοι που δε χωράνε είναι οι φασίστες και όλος ο συρφετός γύρω τους. Είναι οι διαδηλώσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Ζακ/Zackie αλλά και αυτές για τις επιθέσεις σε βάρος εργατών στο Τυμπάκι και τις Μοίρες.

 Δε θα επιτρέψουμε σε αυτές τις ομάδες που λειτουργούν με τις πλάτες της αστυνομίας να καθορίσουν το πολιτικό σκηνικό στο Ηράκλειο. Καλούμε όλο το δημοκρατικό κόσμο του Ηρακλείου , τα συνδικάτα, τους συλλόγους και τις οργανώσεις να καταδικάσουν τα γεγονότα και να μπουν μπροστά στις μάχες αυτές. Κλιμακώνουμε τις δράσεις μας με αποκορύφωμα τις 7 του Οκτωβρίου όπου θα διαδηλώσουμε σε ένα ακόμη μεγάλο συλλαλητήριο και στο Ηράκλειο για την καταδίκη των φασιστών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί