Μπάχαλο τα έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ!

ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, όπου έχει εμπλακεί το επιτελικό κράτος του Κυρ. Μητσοτάκη και των συν αυτώ τα έχουν κάνει μπάχαλο αν εξαιρέσουμε τους όντως ευφάνταστους και επιτυχείς τρόπους με τους οποίους κατορθώνουν να διοχετεύουν δημόσιο χρήμα στους εκλεκτούς τους.

Η ΜΑΣΚΑ στα σχολεία είναι το τελευταίο και πιο τρανό παράδειγμα. Η κυβέρνηση, αφού πρώτα φρόντισε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, την άνοιξη, να μας διαβεβαιώσει ότι δεν χρειάζεται, μετά έκανε στροφή 180 μοιρών και την κατέστησε όχι μόνο χρήσιμη, αλλά και υποχρεωτική.

Μετά έδωσε τη μάχη τής ατομικής ευθύνης στη μάσκα ζητώντας από γονείς και εκπαιδευτικούς να φροντίσουν για τις μάσκες ως «προσωπικό εξοπλισμό». Μετά έκανε και σ’ αυτό στροφή 180 μοιρών και είπε ότι οι μάσκες θα είναι δωρεάν και θα τις αναλάβει η Αυτοδιοίκηση.

Τώρα, που κατόρθωσαν να μοιράσουν μάσκες – σεντόνια στους μαθητές, προσπαθούν να παίξουν τον μουτζούρη με τις ευθύνες. Φταίει η κ. Κεραμέως, όχι ο κ. Θεοδωρικάκος, μπα όχι, ο κ. Γεραπετρίτης.

Αν ευθύνεται ο τελευταίος -αυτόν συνεχάρη ο πρωθυπουργός-, τότε ευθύνεται το Μαξίμου όχι μόνο αντικειμενικά, αλλά και συγκεκριμένα. Τελικά θα το φορτώσουν σε κάποιον υπάλληλο…

ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ με θράσος χιλίων πιθήκων και χαρακτηρίζουν μίζερη την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ σε μάσκες και παγουρίνο λες και ασχολήθηκαν οι ίδιοι με κάτι άλλο. Και δεν σταματούν εκεί, αλλά ταυτόχρονα κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ εμμέσως ότι ευθύνεται και για το κίνημα κατά των μασκών.

Όποια πέτρα και να σηκώσεις όμως, πίσω από το «αντιμασκικό» κίνημα στους «μακεδονομάχους» των Πρεσπών πέφτεις.

Από το κύριο άρθρο της “Αυγής”

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί

Το Candiadoc και οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του κράτους

Οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του τόπου στην επιστροφή τους στην κυβέρνηση, μέσω σειράς από πολιτικές απάτες, στοχεύουν, εκτός από το φαγοπότι και την ευνοιοκρατία, να εφαρμόσουν όλα εκείνα τα μέσα και μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανείς να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Έτσι εξαγοράζουν μέσα και συνειδήσεις. Και όσα δεν μπορούν να εξαγοράσουν, τα οδηγούν βίαια στην εξαφάνιση, μέσω οικονομικής ασφυξίας.
Το Candiadoc είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα που αντιστέκεται σε αυτό το αυταρχικό καθεστώς που επιβάλλει μια ομάδα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι αυτό, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με στόχο να σταματήσει να υπάρχει.

Θα τα είχαν καταφέρει οι «άριστοι» αν δεν υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες καθημερινά και πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε μήνα να στηρίζουν την προσπάθεια, ως ενεργοί αναγνώστες. Όλοι αυτοί που έχουν αναδείξει το Candiadoc από ένα περιφερειακό μέσο, σε μέσο πανελλαδικής απήχησης.
Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που κρατά όρθια την ομάδα μας. Είναι η μεγάλη ηθική δύναμη που μας βοηθάει.
Όπως όμως είναι κατανοητό, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας προκαλούνται και σειρά άλλων προβλημάτων, όπως είναι προφανές. Που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη διάθεση της ομάδας μας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί επιθέσεις στο τεχνικό κομμάτι. Κι αυτό προσθέτει νέα προβλήματα αλλά και την ανάγκη να τα αποκαταστήσουμε.
Σύντομα θα επιστρέψουμε, ελπίζουμε με καλύτερους όρους, από κάθε πλευρά.
Επειδή, παρά τα προβλήματα, θα είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι ξέρουμε καλά: να λέμε την αλήθεια, να αποκαλύπτουμε την πραγματικότητα, να καταθέτουμε την άποψή μας χωρίς να στεκόμαστε «ουδέτεροι» ανάμεσα στην κοινωνία και τους καταστροφείς της.

Αλέκος Α. Ανδρικάκης