Επιμορφωτικό σεμινάριο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης διοργανώθηκε, μέσω τηλεκπαίδευσης, εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης αστυνομικού προσωπικού με αντικείμενο το νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και την προστασία των θυμάτων

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, διοργανώθηκε, μέσω τηλεκπαίδευσης, το διήμερο 14 & 15 Σεπτεμβρίου, εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης αστυνομικού προσωπικού με αντικείμενο το νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και την προστασία των θυμάτων.

Το εκπαιδευτικό – επιμορφωτικό πρόγραμμα παρακολούθησαν αστυνομικοί που στελεχώνουν τις νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου καθώς και αστυνομικοί των Αστυνομικών Τμημάτων των ανωτέρω Διευθύνσεων, που εκτελούν καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας.

Πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Αντώνιος Ρουτζάκης,  απηύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες και παρότρυνε, μεταξύ άλλων, τους αστυνομικούς να χειρίζονται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στην προσωπικότητα των θυμάτων.

Ως ομιλητές – εισηγητές στο εν λόγω επιμορφωτικό πρόγραμμα συμμετείχαν οι ακόλουθοι:

  • η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων κα. Στεργιανού-Δημητριάδου Χριστίνα,
  • Κοινωνική Λειτουργός κα. Γρηγοριάδη Καλλιόπη και Παιδοψυχολόγος κ. Βλαχάκης Ανδρέας- Νικόλαος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας /Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Χανίων,
  • Ιατροδικαστές Β΄τάξης, Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κρήτης κ. Παπαδομανωλάκης Αντώνιος και κ. Μπελιβάνης Σταμάτιος,
  • Δικηγόρος παρ΄εφέταις Χανίων και Πιστοποιημένη Υπεύθυνη Προσωπικών Δεδομένων κα. Λιονακη Αντωνία-Μαρία,
  • Αστυνόμος Β΄ Γεωργία Πασά εκπρόσωπος του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • Υ/Β΄Κατσαμάνης Βασίλειος Προϊστάμενος στο Γραφείο Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ως Εκπρόσωπος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης 

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η επιμόρφωση του αστυνομικού προσωπικού, με στόχο την εξειδικευμένη και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, την προστασία και υποστήριξη των θυμάτων, τις ενδεδειγμένες δικονομικές ενέργειες στις οποίες προβαίνει το αστυνομικό προσωπικό στο πλαίσιο εκτέλεσης των καθηκόντων του, τον αποτελεσματικό χειρισμό υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες ή μειονότητες  καθώς και τη συστηματική παρακολούθηση των υποθέσεων.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί

Το Candiadoc και οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του κράτους

Οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του τόπου στην επιστροφή τους στην κυβέρνηση, μέσω σειράς από πολιτικές απάτες, στοχεύουν, εκτός από το φαγοπότι και την ευνοιοκρατία, να εφαρμόσουν όλα εκείνα τα μέσα και μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανείς να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Έτσι εξαγοράζουν μέσα και συνειδήσεις. Και όσα δεν μπορούν να εξαγοράσουν, τα οδηγούν βίαια στην εξαφάνιση, μέσω οικονομικής ασφυξίας.
Το Candiadoc είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα που αντιστέκεται σε αυτό το αυταρχικό καθεστώς που επιβάλλει μια ομάδα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι αυτό, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με στόχο να σταματήσει να υπάρχει.

Θα τα είχαν καταφέρει οι «άριστοι» αν δεν υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες καθημερινά και πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε μήνα να στηρίζουν την προσπάθεια, ως ενεργοί αναγνώστες. Όλοι αυτοί που έχουν αναδείξει το Candiadoc από ένα περιφερειακό μέσο, σε μέσο πανελλαδικής απήχησης.
Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που κρατά όρθια την ομάδα μας. Είναι η μεγάλη ηθική δύναμη που μας βοηθάει.
Όπως όμως είναι κατανοητό, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας προκαλούνται και σειρά άλλων προβλημάτων, όπως είναι προφανές. Που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη διάθεση της ομάδας μας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί επιθέσεις στο τεχνικό κομμάτι. Κι αυτό προσθέτει νέα προβλήματα αλλά και την ανάγκη να τα αποκαταστήσουμε.
Σύντομα θα επιστρέψουμε, ελπίζουμε με καλύτερους όρους, από κάθε πλευρά.
Επειδή, παρά τα προβλήματα, θα είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι ξέρουμε καλά: να λέμε την αλήθεια, να αποκαλύπτουμε την πραγματικότητα, να καταθέτουμε την άποψή μας χωρίς να στεκόμαστε «ουδέτεροι» ανάμεσα στην κοινωνία και τους καταστροφείς της.

Αλέκος Α. Ανδρικάκης