Τι δεν καταλαβαίνεις…; “Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε”*

Απορώ, γιατί οι Εργαζόμενες/Εργαζόμενοι, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, Συνταξιούχοι,  θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Νεοφιλελεύθεροι είναι οι άνθρωποι, έχουν θεοποιήσει το “αόρατο χέρι της αγοράς” το οποίο υπηρετούν με θρησκευτική ευλάβεια. Το αόρατο χέρι της αγοράς, με “Νόμους” και με “Αξιώματα” απορυθμίζει τις ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ και το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ προς όφελος των οικονομικά ισχυρών, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Έλληνες Εφοπλιστές (ΕΕ) και Αργυρώνητοι δηλαδή οι Ολιγάρχες-Καπιταλιστές της Πατρίδας μας και οι πολυεθνικές εταιρείες.

Οι Νεοφιλελεύθεροι Επιστήμονες και Πολιτικοί είναι επιφορτισμένοι να επεξεργαστούν και να εφαρμόσουν με πάθος τους “Νόμους” και τα “Αξιώματα” της αγοράς, ώστε το “ΚΕΡΔΟΣ” να το καρπώνονται ΜΟΝΟ οι Ολιγάρχες-Καπιταλιστές. Γι’ αυτό άλλωστε πληρώνονται με υπέρογκους μισθούς που δεν δικαιολογούνται (“αμοιβές golden boys“ και “πρόσθετα έσοδα κυβερνητικών αξιωματούχων”), για εργασία που δεν προσφέρουν αλλά προσδιορίζεται με βάση την ποσοστιαία αύξηση των κερδών στις διεθνείς χρηματαγορές των ιδιοκτητών του Κεφαλαίου, τους Ολιγάρχες-Καπιταλιστές.

Οι Νεοφιλελεύθεροι προτιμούν την ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, την ΥΠΟΚΡΗΣΙΑ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους σε βάρος των Εργαζομένων και των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων. Απορρίπτουν τις απόψεις των Ενδιαφερομένων Μερών (Εργοδότες–Εργαζόμενοι), την Κλιματική Αλλαγή (καταστροφή του Περιβάλλοντος) και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, σε Οικονομικό, Ηθικό, Αναπτυξιακό, Εθνικό και Πολιτικό επίπεδο.

Νεοφιλελεύθερος είναι ο Πισσαρίδης Χριστόφορος, καθηγητής στο LSE (Νόμπελ Οικονομικών 2010 μαζί με τους  καθηγητές P. Diamond και  D. Mortensen).

Νεοφιλελεύθερος είναι ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης με την κυνική-κανιβαλική διατύπωση του, «δεν μπορούν οι νέοι να πληρώνουν για τους γέρους».

Νεοφιλελεύθερος είναι ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  Παναγιώτης Τσακλόγου καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας.

*“Capitalism and Freedom” Friedman Milton (Νόμπελ Οικονομικών 1976), University of Chicago Press 2002. “Καπιταλισμός και Ελευθερία” Ελληνική έκδοση, Αθήνα, 2012.      

                                                                    Γιώργος Μιχ. Βασιλείου

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί