Συνάντηση Θραψανιώτη με Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας

Μετά από πρόσκληση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου, ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης είχε συνάντηση, την Τετάρτη 2/9/2020, με τον νέο πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννη Γαϊτάνη, τον Γραμματέα Μιχάλη Βιαννιτάκη και μέλη του Συλλόγου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας Μπάμπης Δραγασάκης. Στόχος ήταν η ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Ιεράπετρας λόγω κορωνοϊού.

Οι ενισχύσεις των παραγωγών θερμοκηπιακών κηπευτικών εν όψη της νέας καλλιεργητικής περιόδου, οι αποζημιώσεις ζημιών, λόγω COVID 19 και η πλατφόρμα ενστάσεων για ενισχύσεις που καθυστερούν, η προώθηση των προϊόντων σε ευρωπαϊκές αγορές, η προστασία των προϊόντων από τις ελληνοποιήσεις, τα προβλήματα με τους παράτυπα διαμένοντες εργάτες τρίτων χωρών, ο τρόπος που γίνεται η δακοκτονία στην περιοχή ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα που συζητήθηκαν. Από την συζήτηση δεν έλειψε και το θέμα του ΒΟΑΚ όπως και το νέο χωροταξικό που ψηφίστηκε.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα ενέργειες του, τις ερωτήσεις στην Βουλή, την κατάθεση στα πρακτικά της Βουλής αναλυτικής ενημέρωσης από 20 φορείς της Κρήτης με στοιχεία από τους δυο πρώτους μήνες της πανδημίας και παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ από το επικαιροποιημένο πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι”. Ζήτησε ενημέρωση για τα νέα στοιχεία Μαΐου – Ιουνίου για να υπάρχει μια πληρέστερη εικόνα των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην αγροτική οικονομία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί