Ολοκληρώθηκε η διανομή ειδών προσωπικής υγιεινής και καθαρισμού στον καταυλισμό στα Δύο Αοράκια

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου, η διανομή ειδών προσωπικής υγιεινής και  καθαρισμού (χλωρίνες, σαπούνια) σε όλες τις οικογένειες του καταυλισμού Ρομά, στην περιοχή Δύο Αοράκια του Δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για ποσότητες που θα καλύψουν τις οικογένειες για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Η διανομή ήταν στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19. Τα μέτρα αυτά ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας, μέσω του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας, με ενημερώσεις και διανομές καθαριστικών στους κατοίκους του καταυλισμού ενώ από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα για την προστασία της δημόσιας υγείας έχουν πραγματοποιηθεί 9 απολυμάνσεις οι οποίες επαναλαμβάνονται ανά δεκαπενθήμερο καθώς και μυοκτονία.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ολοκληρώθηκε η διανομή ειδών προσωπικής υγιεινής και καθαρισμού στον καταυλισμό στα Δύο Αοράκια”

  1. Δήμος Σθένης

    Πολύ καλή η “κίνηση” διανομής μέσων αυτοπροστασίας στον συνοικισμό των Ρομά Αλικαρνασσού, αν κάλυψαν προσωρινά έστω, τις ανάγκες και έγιναν σωστά. Και το σημειώνω επιφυλακτικά γιατί από τέτοιου είδους …διανομές έχουμε μεγάλη εμπειρία κατά το παρελθόν ως Λαός από μακρυχέρηδες και πιτήδειους!!! Πολύ καλό και το μέτρο της δεκαπενθήμερης απολυμαντικής αγωγής που εφαρμόζεται (αν εφαρμόζεται! Κι εδώ έχουνε τα πρότυπα της…δακοκτονίας!!!). ‘Όμως πότε θα δοθεί ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια και τα παραπήγματα; Πότε θα δοθούν παροχές νερού στα σπίτια, καταργώντας τις ελάχιστες κοινόχρηστες (δυο ή τρεις νομίζω) βρύσες και τα λάστιχα με τα οποία …εξυπηρετούνται(;) (κρίνετε εσείς!!!) πάνω από πεντακόσιοι κάτοικοι; Πότε θα γίνουν οι αποχετεύσεις (αναγκαία υγειονομική υποδομή) και θα επιτραπεί να αναπτύξει τις δικές του υγειονομικές ενέργειες και βελτιώσεις το κάθε νοικοκυριό των ανθρώπων (γιατί θέτε δε θέτε είναι άνθρωποι και όχι ζώα, όπως τους θεωρείτε!) που έχουν εκεί πεταχτεί από το …πολιτισμένο κράτος δικαίου; Πότε επιτέλους η πολιτεία και οι τοπικοί φορείς της θα “καταδεχτούν” ν’ ασχοληθούν με το ανώνυμο (και άρα επισήμως ανύπαρκτο) χωριό των Ρομά της Αλικαρνασσού (των 500 και πάνω ανύπαρκτων – πλην βαριά φορολογουμένων κατοίκων, όπως όλοι μας) έτσι που κι οι άνθρωποι αυτοί να απολαμβάνουν στοιχειώδεις συνθήκες πολιτισμένης ανθρώπινης ζωής! Και μη νομίζετε πως με ασπιρίνες και καταπλάσματα αντιμετωπίζεται ο …καρκίνος! Ούτε και ξεχνιέται, ούτε κι ο πόνος του γιατρεύεται! Και οι ευθύνες γι αυτό το κοροϊδιλίκι θα ζητηθούν- ελπίζω γρήγορα! Μην ξεγελιέστε!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί