Οι… “επενδυτές” του Άδωνη, εκτός από τα μαντζούνια για τον ιό, μετείχαν σε σκοτεινές μπίζνες εκατομμυρίων στις ΗΠΑ!

Κοιτάξτε ποιοι μας κυβερνούν κι έχουν τη μοίρα της άτυχης Ελλάδας στα χέρια τους…

Μπίζνες ύψους 2,4 εκατ. δολαρίων (2,034 εκατ. ευρώ) έστησαν στις ΗΠΑ οι χολιγουντιανοί ψευδοεπενδυτές που με τις ευλογίες του Αδωνη Γεωργιάδη υποτίθεται ότι θα έφερναν στην Ελλάδα τη Silicon Valley και μαζί της επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ. Ρεπορτάζ της έγκριτης αμερικανικής εφημερίδας «USA Today» ξηλώνει ολοκληρωτικά τον ήδη γεμάτο με τρύπες μανδύα πίσω από τον οποίο, όπως είχαν αποκαλύψει το Documento και το koutipandoras.gr, κρυβόταν ένα fund-φάντασμα με επενδυτές-αρπακτικά.

Δείτε επίσης: Η συμφωνία του Α. Γεωργιάδη με… fake επενδυτές για «να κάνει ωραία πράγματα»!

Αυτοί που έχουν υποσχεθεί στον Άδωνι να φέρουν επενδύσεις στην Ελλάδα κάνουν μπίζνες με γιατροσόφια για τον κορονοϊό

Τα ίδια άτομα που υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες στο γραφείο του και φωτογραφήθηκε μαζί τους ο Ελληνας υπουργός Ανάπτυξης (τότε και Επενδύσεων) δίνοντάς τους το ελεύθερο να φέρουν το συνέδριο-απάτη τους και στην Αθήνα φαίνεται να έκαναν την κρίση ευκαιρία εκμεταλλευόμενοι τον τρόμο των πολιτών για τον κορονοϊό. Εν μέσω πανδημίας όχι μόνο προσπάθησαν να κερδοσκοπήσουν πουλώντας γιατροσόφια που δήθεν θωράκιζαν τον οργανισμό από τον κορονοϊό –τα είχε καταδείξει η δημοσιογραφική έρευνα του Docuento–, αλλά κατάφεραν να αισχροκερδήσουν πουλώντας ακριβότερα κατά 680% ιατρικούς αναπνευστήρες στις αμερικανικές φυλακές.

Στο ρεπορτάζ που υπογράφει για το μεγάλο αμερικανικό Μέσο ο ερευνητής δημοσιογράφος Νικ Πενζεστέντλερ κάνει εκτενή αναφορά στην έρευνα του Documento. Αφενός τη χρησιμοποιεί προκειμένου να αποδείξει το θολό παρελθόν και την αναξιοπιστία τόσο του fund όσο και των προσώπων πίσω του, αφετέρου την επιβεβαιώνει καταδεικνύοντας όλα όσα είχαμε γράψει περί επενδυτών-αρπακτικά.

2,4 εκατ. δολάρια για 60 αναπνευστήρες και στολές

Στις 16 Απριλίου, όταν στις ΗΠΑ μετρούσαν ήδη χιλιάδες νεκρούς εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το ομοσπονδιακό γραφείο των φυλακών ανέθεσαν άνευ διαγωνισμού στην εταιρεία Parkpine την προμήθεια 60 ιατρικών αναπνευστήρων. Το κόστος ανήλθε στο ποσό του 1,04 εκατ. δολαρίων (880.000 ευρώ). Το αμερικανικό δημόσιο πλήρωσε για ένα και μόνο μηχάνημα σχεδόν 17.000 δολάρια (14.400 ευρώ). Την ίδια στιγμή η αξία του ίδιου μοντέλου στη χονδρική αγορά άγγιζε τις 4.000 δολάρια (3.400 ευρώ), ενώ ήδη η αμερικανική κυβέρνηση είχε κατορθώσει να αγοράσει ορισμένα κομμάτια αντί 2.500 δολαρίων (2.120 ευρώ) το ένα. Δηλαδή η «μυστήρια» εταιρεία, όπως τη χαρακτηρίζει ο Αμερικανός ερευνητής δημοσιογράφος, την οποία διαχειρίζεται ο Αχμεντ Σαμπάνα, Αιγύπτιος επενδυτής που κάποτε πρωτοπόρησε στο Κάιρο στήνοντας ένα online φαρμακείο (δεν λειτουργεί πλέον) και μέχρι πρότινος είχε… βιτρίνα τον γνωστό κυρίως για τον ρόλο του κακού στον «Τιτανικό» ηθοποιό Μπίλι Ζέιν, πούλησε ένα μηχάνημα κατά 680% υψηλότερα.

«Τα 17.000 δολάρια είναι τεράστιο περιθώριο κέρδους. Πρέπει να ξεχειλώσεις την ηθική σου για να βγάλεις 15.000 δολάρια από κάτι» αναφέρει στη «USA Today» ο Εντγκάρντο Μπαουτίστα, επίσημος μεταπωλητής των μοντέλων στο Λος Αντζελες. Η υπόθεση με τους ιατρικούς αναπνευστήρες όμως δεν τελειώνει εδώ. Με βάση τα αρχεία του ομοσπονδιακού γραφείου των φυλακών η Parkpine πληρώθηκε για την προμήθεια ιατρικών αναπνευστήρων με όνομα μοντέλου Invasive INBREATH 300 της επωνυμίας της Instapill. Οπως είχε αποκαλύψει το Documento, η Instapill συμπεριλαμβάνεται στις αποτυχημένες επενδύσεις της Parkpine Capital, του fund-φάντασμα των Σαμπάνα και Ζέιν. Είναι η ίδια εταιρεία, όπως θα αναφέρουμε εκτενέστερα παρακάτω, που εν μέσω πανδημίας διαφήμιζε προς πώληση στο e-shop της τα περιβόητα χάπια Coronax, παρουσιάζοντάς τα ως το καταλληλότερο φάρμακο που καταπολεμά στοχευμένα την Covid-19 και σώζει ζωές.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στις ΗΠΑ, υπεύθυνη για τους ιατρικούς αναπνευστήρες είναι η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Εκείνη ήταν που εν μέσω πανδημίας λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε αδειοδότησε δεκάδες νέες εταιρείες και τα εξειδικευμένα ιατρικά αναπνευστικά μηχανήματά τους. Στα αρχεία της FDA δεν υπάρχει όμως απολύτως κανένα καταγεγραμμένο αρχείο ή σχετική άδεια για την Parkpine, την Instapill ή το INBREATH 300. Μόνο κατόπιν πίεσης της «USA Today» στο ομοσπονδιακό γραφείο των φυλακών ο Τζάστιν Λονγκ, εκπρόσωπος Τύπου, αποκάλυψε ότι οι αναπνευστήρες που προμηθεύτηκαν από την Parkpine είναι στην πραγματικότητα τα μοντέλα Resperonics E30s, κατασκευής της Philips.

Η Σιλβί Καζανόβα, εκπρόσωπος της Philips στη Βόρεια Αμερική, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει πουλήσει κανένα μηχάνημα τύπου E30 στην Parkpine ή την Instapill και δεν γνωρίζει αν άλλες εταιρείες προσπαθούν να καπηλευτούν το προϊόν τους μετονομάζοντάς το και δηλώνοντάς το ως εξοπλισμό κατασκευής της δικής τους φίρμας. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν έχει δοθεί καμία συγκατάθεση για κάτι τέτοιο. Οι αναπνευστήρες μέχρι στιγμής δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κρατούμενους.

Λίγες μέρες μετά την απευθείας ανάθεση για την προμήθεια 60 αναπνευστήρων η Parkpine ανέλαβε –πάλι άνευ δημόσιου διαγωνισμού– την προμήθεια προστατευτικών φορμών αντί 1,3 εκατ. δολαρίων. Και αυτές, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ της «USA Today», το αμερικανικό δημόσιο φαίνεται να τις πλήρωσε υπερβολικά υψηλότερα σε σχέση με τις τιμές της αγοράς. Μπορεί τόσο οι αναπνευστήρες όσο και οι προστατευτικές στολές να παραδόθηκαν στις αμερικανικές φυλακές, αλλά, σύμφωνα με την έρευνα, είναι δύσκολο να αποδειχτεί αν πρόκειται για τα ίδια μηχανήματα-εξοπλισμούς με αυτά που είχαν προταθεί και συμφωνηθεί.

Στη «USA Today» οι αποκαλύψεις για το Coronax

Τον Απρίλιο του 2020, εν μέσω καραντίνας στην Ελλάδα και σχεδόν σε ολόκληρο τον πλανήτη λόγω κορονοϊού, το koutipandoras.gr αποκάλυψε την προσπάθεια των ψευδοεπενδυτών να κερδοσκοπήσουν πουλώντας σε τρομοκρατημένους πολίτες μαντζούνι με το όνομα «Coronax», που υποσχόταν ενίσχυση του ανοσοποιητικού και προστασία από τον κορονοϊό. Επρόκειτο για χάπια που προμόταραν τόσο με μαζικά emails (spam) που έστελναν όσο και στην ιστοσελίδα e-shop της Instapill ως «anticorona».

Μάλιστα, στη συσκευασία τους αναγραφόταν ότι χρειάζονται δύο τη μέρα μαζί με το φαγητό ώστε να ενισχύσει ο ενδιαφερόμενος το ανοσοποιητικό του και να προστατευτεί από τον κορονοϊό. Ενα κουτί περιείχε 15 χάπια και κόστιζε 35 δολάρια (29,65 ευρώ), δηλαδή 2,33 δολάρια (1,97 ευρώ) το χάπι. Σαν να μην έφτανε αυτό, το e-shop της Instapill, ένα online κατάστημα που διαχειρίζεται ο Σαμπάνα και εμπορεύεται συμπληρώματα διατροφής, διαιτητικά χάπια και διάφορα άλλα σκευάσματα, φάρμακα και προϊόντα «ευεξίας», «ανεβοκατέβαινε» στο διαδίκτυο.

Αυτήν ακριβώς την έρευνα επικαλείται στο ρεπορτάζ της η «USA Today», ενώ προβάλλει και τη συνάντηση των χολιγουντιανών ψευδοεπενδυτών στην Αθήνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και… Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη. Επισυνάπτει και το tweet του Αδ. Γεωργιάδη με το φωτογραφικό ενσταντανέ στο οποίο αναφέρει ότι θα διοργανώσει μαζί τους «πολλά ωραία πράγματα εδώ». Οπως προσθέτει η «USA Today», η FDA κυνηγούσε τέτοιου είδους γιατροσόφια για τον κορονοϊό και όσους τα διαφήμιζαν, διότι στα αρχεία της δεν έχει καταχωρηθεί ακόμη, όπως είναι και λογικό, κανένα τέτοιο προϊόν. Το Coronax δεν συμπεριλαμβάνεται στη μαύρη λίστα της FDA, ενώ είναι άγνωστο αν πουλήθηκε στις ΗΠΑ ή αλλού.

Σημειώνεται ότι ο Σαμπάνα, με τον οποίο κατάφερε να μιλήσει ελάχιστα έπειτα από πάρα πολλές προσπάθειες και επίμονα τηλεφωνήματα η «USA Today», ερωτώμενος σχετικά με το Coronax αρνήθηκε ότι η Instapill τα διαφήμιζε και τα πουλούσε. Ομως τόσο τα emails που έχει στην κατοχή του το Documento όσο και οι αποθηκευμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις της Instapill με τις διάφορες εκδόσεις του Coronax τον διαψεύδουν.

Αποστασιοποιείται ο Μπίλι Ζέιν

Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της «USA Today» και τις δηλώσεις που έκανε στο Μέσο εκπρόσωπος του Μπίλι Ζέιν, ο τελευταίος αποστασιοποιείται πλέον τόσο από τον Σαμπάνα όσο και από την Parkpine. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του μεσόκοπου χολιγουντιανού αστέρα, παρότι ο Ζέιν εμφανιζόταν μαζί με τον Αιγύπτιο τα τελευταία χρόνια προμοτάροντας τις μπίζνες τους με ιδιαίτερο ζήλο, στην πραγματικότητα δεν είχε επενδύσει δικά του χρήματα σε αυτές ούτε πληρωνόταν ως υπάλληλος ούτε ζήτησε επενδύσεις εκ μέρους της Parkpine. Κατά τα λεγόμενα του Σαμπάνα, ο Ζέιν δεν είχε καμία συμμετοχή στις δουλειές με τις απευθείας αναθέσεις από το αμερικανικό δημόσιο.

Ο εκπρόσωπος του ελληνικής καταγωγής ηθοποιού προχώρησε και σε αρκετά σοβαρή καταγγελία εναντίον του Αιγυπτίου. Δήλωσε ότι αν και ο Ζέιν ζητούσε να του παραδοθούν βασικά εταιρικά έγγραφα της Parkpine Capital, ο Σαμπάνα δεν του έστειλε ποτέ οτιδήποτε. «Προσέγγισαν τον κ. Ζέιν για να συνεργαστεί με τον Σαμπάνα και την εταιρεία του Parkpine Capital, στην ατζέντα της οποίας συμπεριλαμβάνεται το Global Venture Summit» δήλωσε.

«Καλλιτέχνες της απάτης»

Μεγάλη αναφορά κάνει το ρεπορτάζ του αμερικανικού Μέσου και στις αποκαλύψεις του Documento που αφορούν το Global Ventures Summit (GVS), ένα συνέδριο-απάτη όπως το χαρακτήρισαν μιλώντας στην εφημερίδα άτομα που συμμετείχαν παλαιότερα σε αυτό. Οπως γράφαμε τον Δεκέμβριο του 2019, λίγες μέρες μετά την πολυδιαφημιζόμενη συνάντηση του Αδ. Γεωργιάδη με τον Ζέιν και τον Σαμπάνα, πρόκειται για τη ναυαρχίδα των δραστηριοτήτων της Parkpine. Το GVS διοργανωνόταν αρκετές φορές τον χρόνο σε διάφορες πόλεις του κόσμου, όπως το Λος Αντζελες των ΗΠΑ, το Μπαλί της Ινδονησίας, η Γουαδαλαχάρα του Μεξικού, το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και το Λουξεμβούργο. Πλασάρεται ως κορυφαίο event που ενώνει επενδυτές από τη Silicon Valley και τον υπόλοιπο κόσμο με startup εταιρείες. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, μέσω αυτού κινούνται εκατομμύρια ευρώ.

Κάθε startup εταιρεία καταβάλλει 100 δολάρια για να πάρει μέρος στο συνέδριο. Το GVS προσφέρει έπαθλο 50.000 δολαρίων στη νικήτρια εταιρεία του Pitch battle. Ομως τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα. Ο Τρέι Μπράουν, ο οποίος είχε νικήσει σε παλαιότερο GVS στο Λος Αντζελες, μιλώντας στο Documento είχε αποκαλύψει ότι ουδέποτε εισέπραξε το χρηματικό βραβείο, ενώ αποκάλεσε τους Σαμπάνα και Μπίλι Ζέιν «καλλιτέχνες της απάτης». Ο Μπράουν είχε διασύρει μάλιστα δημόσια τον Σαμπάνα για τον παραπάνω λόγο, ενώ υπάρχει και σχετικό βίντεο αναρτημένο στο YouTube. Ακόμη δύο νικητές που μίλησαν στην εφημερίδα μας είχαν καταγγείλει τον Σαμπάνα για τον ίδιο λόγο, δηλαδή ότι δεν εισέπραξαν το χρηματικό βραβείο που είχαν κερδίσει.

Αυτό το συνέδριο έχουν στόχο να φέρουν και στην Ελλάδα, όπως είχαν δηλώσει στην εφημερίδα τόσο οι ίδιοι όσο και ο Ελληνας υπουργός Ανάπτυξης. «Οταν με το καλό κάνουν το συνέδριό τους στην Αθήνα και θέλουν βοήθεια από το υπουργείο θα τη δώσουμε, όπως σε όλους. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο» είχε δηλώσει στο Documento ο Αδ. Γεωργιάδης, λέγοντας μάλιστα ότι αν τον καλέσουν να μιλήσει, θα παρευρεθεί.

Οι αποκαλύψεις του Documento για… τα μαντζούνια κατά του κορονοϊού!

Μαντζούνι που υπόσχεται ενίσχυση του ανοσοποιητικού και προστασία από τον κορονοϊό διαφημίζουν σπαμάροντας email πάρα πολλών πολιτών οι χολιγουντιανοί ψευδοεπενδυτές του Άδωνη Γεωργιάδη. Αυτοί που έχουν υποσχεθεί στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να φέρουν τη silicon valley στην Ελλάδα κάνουν μπίζνες με χάπια που σε εμποδίζουν, υποτίθεται, να κολλήσεις τον Covid-19.

Όπως πληροφορήθηκε το koutipandoras.gr από αρκετούς πολίτες που διαμένουν μόνιμα στις ΗΠΑ, τις τελευταίες εβδομάδες την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία έχουν κατακλύσει πολλά emails της εταιρείας Instapill με τη μορφή μαζικής ανεπιθύμητης διαφήμισης (spam), χωρίς όμως να είχαν συναινέσει προηγουμένως στο να συμπεριληφθούν σε κάποια λίστα της.

Η Instapill είναι ένα online κατάστημα που εμπορεύεται συμπληρώματα διατροφής, διαιτητικά χάπια και διάφορα άλλα σκευάσματα, φάρμακα και προϊόντα “ευεξίας”. Όπως αποκάλυψε το Documento τον Δεκέμβριο του 2019, με αφορμή την πολυδιαφημισμένη επίσκεψη του μεσόκοπου χολιγουντιανού σταρ Μπίλι Ζέιν στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, η Instapill συμπεριλαμβάνεται στις αποτυχημένες επενδύσεις της Parkpine Capital. Ένα επιχειρηματικό fund – φάντασμα που έχει για βιτρίνα του τον ελληνοαμερικάνο ηθοποιό Μπίλι Ζέιν, γνωστό για το ρόλο του κακού στον Τιτανικό και τον Αχµεντ Σαµπάνα, έναν Αιγύπτιο επενδυτή που κάποτε πρωτοπόρησε στο Κάιρο στήνοντας το πρώτο online φαρµακείο.

Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα την εποχή εκείνη, μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου του 2019 η ιστοσελίδα της Instapill δεν λειτουργούσε. Τις επόμενες ημέρες και ενώ η έρευνά μας βρισκόταν σε εξέλιξη, η ιστοσελίδα με το eshop της επιχείρησης εμφανίστηκαν.

Η πανδημία του κορονοϊού βρήκε σε πλήρη λειτουργία την Instapill. Τα «κεφάλια» της επιχείρησης δεν άφησαν την κρίση να χαθεί και την έκαναν ευκαιρία αποδεικνύοντας πως δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από αρπακτικά του κέρδους. Σήμερα, και ενώ οι αμερικανικές αρχές κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους για απάτες περί «φαρμάκων» και συμπληρωμάτων διατροφής που υπόσχονται προστασία από τον κορονοϊό, η Instapill δεν λειτουργεί.

Anti Corona χάπια

Στα προϊόντα που διαφημίζονται στο email που λαμβάνουν πολίτες των ΗΠΑ στα ηλεκτρονικά τους ταχυδρομεία από την Instapill ξεχωρίζουν τα χάπια “Coronax”. Αυτά παρουσιάζονται ως το καταλληλότερο φάρμακο που καταπολεμά στοχευμένα τον Covid-19 και σώζει ζωές. 

Στη συσκευασία αναγράφεται ότι χρειάζονται δυο “Anti Corona” χάπια την ημέρα μαζί με το φαγητό ώστε να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου και να προστατευτείς από τον κορονοϊό. 

Ένα κουτί περιέχει 15 χάπια και κοστίζει 35 δολάρια. Δηλαδή ένα χάπι στοιχίζει σχεδόν 2,5 δολάρια. Το ίδια ακριβώς προϊόν διαφημίζουν επί εβδομάδες και στην ιστοσελίδα (eshop) τους. Όλα αυτά εν μέσω πανδημίας.

Το… γιατροσόφι Coronax όπως εστάλη στα emails

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των NYT, oι αρμόδιες αμερικανικές αρχές έχουν ήδη προειδοποιήσει πολλές εταιρείες να σταματήσουν να διαφημίζουν ψευδείς θεραπείες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και προϊόντων που υπόσχονται θωράκιση και προστασία αποκλειστικά για τον Covid-19. 

Το φαινόμενο δεν συναντάται μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στη χώρα μας. Μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA) αποτυπώνει τον τελευταίο μήνα εν μέσω πανδημίας τεράστια άνοδο σε ηλεκτρονικές αγορές βιταμινών, φυτικών προϊόντων και κάθε λογής συμπληρωμάτων διατροφής.

Αρκετοί συμπολίτες μας αγχωμένοι από την απειλή του κορονοϊού αγοράζουν διάφορα “ματζούνια” και άλλα προϊόντα τα οποία πλασάρονται στο διαδίκτυο ως τον ιδανικό τρόπο θωράκισης του οργανισμού μας από τον Covid-19. Αυτά όμως όχι μόνο δεν μας προστατεύουν αλλά μπορεί να κάνουν και κακό στον οργανισμό μας.

«Τα γιατροσόφια, τα κάθε λογής συμπληρώματα διατροφής και οι πληροφορίες που αναφέρουν είναι τις περισσότερες φορές παραπλανητικά έως και επικίνδυνα. Και αυτό, γιατί συνήθως υπερεκτιμούν τη δράση και την αποτελεσματικότητά τους, καθώς αποκλείεται να προσφέρουν προστασία στον οργανισμό τόσο άμεσα και απόλυτα, ειδικά σε ένα τόσο νέο ιό, όπως είναι ο κορονοϊός Covid-19», δήλωνε σε σχετικό ρεπορτάζ του koutipandoras.gr ο Παναγιώτης Βαραγιάννηςκλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος και Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει κανένα θρεπτικό συστατικό, τρόφιμο ή συμπλήρωμα ικανό να ‘ενισχύσει’ την δράση του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να προφυλάξει ή να θεραπεύσει από οποιονδήποτε παθογόνο ιό».

Απ’ όλα έχει ο μπαξές

Επειδή καλή μπίζνα την εποχή του κορονοϊού χωρίς μάσκες, αντισηπτικά και απολυμαντικά gel δεν γίνεται, η Instapill προσφέρει 4 χειρουργικές μάσκες μόνο με 15 δολάρια. Δηλαδή, $3,75 η μια. Δίνει επίσης 4 πακέτα με αντισηπτικά μαντηλάκια για $25 και 4 πακέτα απολυμαντικά gel χεριών (370ml) έναντι 25 δολαρίων.

Στο τέλος του ηλεκτρονικού μηνύματος από την Instapill υπάρχει σχετικό κουμπί που παραπέμπει τους πολίτες να αγοράσουν τα προϊόντα. Πατώντας τον ενεργό σύνδεσμο στο κουμπί “Buy Now” εμφανίζεται η διεύθυνση: parkpine.us13.list-manage.com. 

Η Parkpine Capital είναι το περιβόητο fund των χολιγουντιανών επενδυτών που επιθυμούν να φέρουν στην Αθήνα, με τις ευλογίες φυσικά του υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη, την μπίζνα τους με τα συνέδρια Global Venture Summit (GVS). 

Αν και το πλασάρουν ως ένα κορυφαίο event που ενώνει επενδυτές από τη Σίλικον Βάλεϊ και τον υπόλοιπο κόσµο µε startup εταιρείες και υποτίθεται -σύµφωνα µε τους διοργανωτές – ότι μέσω αυτού κινούνται εκατοµµύρια ευρώ, όπως αποκάλυψε το Documento φαίνεται να είναι απάτη. Μαρτυρίες νικητών στα συνέδρια GVS, μιλώντας στην εφημερίδα, κατήγγειλαν ότι ουδέποτε εισέπραξαν το χρηματικό έπαθλο των 50.000 δολαρίων.

Ας γυρίσουμε όμως πίσω στο διαφημιστικό μήνυμα της Instapill. Ο χρήστης οδηγείται αυτόματα σε σελίδα της mailchimp, της δημοφιλέστερης πλατφόρμας για αποστολή μαζικών μηνυμάτων (κυρίως newsletter) στον κόσμο. 

Το μήνυμα της mailchimp κάνει λογο για παραβίαση των όρων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Δηλαδή λογίζει ως “spam” και ενδεχομένως επικίνδυνο για όποιον χρήστη ανοίξει το url που παραπέμπει για αγορά των παραπάνω “θαυματουργών” για τον κορονοϊό προϊόντων.

Το eshop – φάντασμα

To koutipandoras.gr παρακολουθούσε τις τρεις τελευταίες εβδομάδες την ιστοσελίδα της Instapill. Το eshop λειτουργούσε κανονικά μέχρι και την περασμένη Κυριακή (12-4-2020). Ως πρώτο προϊόν προς πώληση διαφημιζόταν φυσικά το Coronax (σ.σ εδώ το url: https://www.instapill.com/collections/all-products/products/coronax-cor…). Από αυτήν τη Δευτέρα όμως (13-4-2020) η ιστοσελίδα έπεσε ξανά. Σε όποιον χρήστη προσπαθούσε να την επισκεφτεί έβγαζε σφάλμα. 

Σήμερα, η ιστοσελίδα είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη. Σαν να μην πλάσαρε μέχρι πρότινος το «θαυματουργό» Coronax και τα άλλα χάπια για δίαιτα, καλό ύπνο, κάψιμο λίπους κ.α. Το domain instapill.com οδηγεί πλέον αυτόματα στο Shopifyμια καναδική πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου η οποία παρέχει σε χρήστες μια ειδική πλατφόρμα για eshop. Μέσα απ΄αυτήν μπορεί ο καθένας να στήσει το δικό του eshop. 

Η Instapill συστάθηκε, σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα το 2014. Σε πηγές στο διαδίκτυο υπάρχουν αναφορές που την θέλουν να ιδρύθηκε το 2016. Στο Facebook, όσο λειτουργούσε η σελίδα της (δεν υπάρχει πλέον) μετρούσε µόνο 84 likes και τρεις συνολικά αναρτήσεις (όλες τον Μάιο του 2016). Στο Twitter έχει 1 ακόλουθο ενώ ακολουθεί 4 λογαριασµούς. Εχει κάνει µόνο ένα tweet. ∆εν έχει παρουσία στο LinkedIn. Στο Instagram έχει 8 δημοσιεύσεις και 13 ακολούθους. Όπως και πριν από λίγους μήνες το eshop της Instapill δεν λειτουργεί. Τίποτα βέβαια δεν είναι σίγουρο αφού το εν λόγω eshop «ανεβοκατεβαίνει» όποτε θέλει.

Το μόνο βέβαιο στην όλη ιστορία είναι πως για ακόμη μια φορά οι πολυδιαφημιζόμενοι χολιγουντιανοί επενδυτές του Άδωνη Γεωργιάδη εμφανίζονται όχι μόνο παντελώς αναξιόπιστοι αλλά και έτοιμοι να κερδοσκοπήσουν ακόμη και εν μέσω πανδημίας δίχως κανένα ηθικό φραγμό.

Άλλωστε, στην απάντησή τους στο Documento το είχαν παραδεχτεί. «Με τον Έλληνα υπουργό στην πρώτη µας συνάντηση συζητήσαµε την πιθανότητα να διοργανώσουµε το συνέδριό µας στην Ελλάδα εξαιτίας του εντυπωσιακού αρµπιτάζ (εξισορροποιητική κερδοσκοπία/αγορά περιουσιακού στοιχείου και άµεση πώληση σε υψηλότερη τιµή) της χώρας σας». Με απλά λόγια…έρχονται για το κέρδος και είναι και ευπρόσδεκτοι από τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Οι… “επενδυτές” του Άδωνη, εκτός από τα μαντζούνια για τον ιό, μετείχαν σε σκοτεινές μπίζνες εκατομμυρίων στις ΗΠΑ!”

  1. Anti-logos

    Από τη “βιτρίνα”….φαίνεται το “προϊόν”…. Και κάνει …Μπαμ(!)
    Αλλά “δείξε μου τους επενδυτές σου, να σου πω ΤΙ είσαι….”…!!!
    @Μάκης, Σέβομαι το μέσον που μας φιλοξενεί, αλλά έχετε …πλάκα…..

  2. Μάκης

    Πως τους έχεις πετσοκόψει έτσι ρε Άδωνι
    Σε βλέπουν στον ύπνο τους όλοι οι ψεκασμενοι
    Άδωνι προχώρα και σκιστους χωρίς σάλιο.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί