Aferim, Κυριάκο!

Της Αγγελικής Καμπούρη

Κυβέρνηση «κουρελού»! Βέβαια δεν διεκδικώ την πατρότητα (μητρότητα στην προκειμένη περίπτωση) του χαρακτηρισμού, διότι αυτός ανήκει στον Κυριάκο, στον Άδωνι, στους περισσότερους «δημοκρατικούς» πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας (που ούτε νέα είναι, ούτε δημοκρατία), όταν βρίσκονταν μέχρι πέρσι στην αντιπολίτευση και επιτίθονταν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την «ευπρέπεια», που αρμόζει στους «ευυπόληπτους» «κυρίους» της τάξης τους…

Τον ίδιο χαρακτηρισμό, μεταξύ άλλων επίσης «ευπρεπών» εκφράσεων, χρησιμοποιούσε και η Φώφη, ο «πολύς» Γκεγκέρογλου, ο αναίσχυντος Ανδρέας Λοβέρδος και άλλοι «σοσιαλιστές»… της φακής (για να μην χρησιμοποιήσω άλλη σχετική λαϊκή έκφραση). Η Φώφη, παράλληλα, βροντοφώναζε ότι την χωρίζει «άβυσσος» από τον Κυριάκο και τη ΝΔ. Ωστόσο, όχι μόνο γεφύρωσε την «άβυσσο», αλλά έγινε μητσοτακικότερη του Κούλη…

Για να δούμε, λοιπόν, τις «επιτυχίες» του πρώτου έτους διακυβέρνησης ΝΔ με την αμέριστη υποστήριξη της Φώφης:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Πλήρης διάλυση και κοροϊδία – Με ΣΥΡΙΖΑ: 2,88% ανάπτυξη το α΄ έξάμηνο του 2019 – Με ΝΔ: 0,9% το β’ εξάμηνο του 2019 (προ πανδημίας)! (Αλήθεια, τι έγινε εκείνο το 4% ανάπτυξη, που υποσχόταν ο Κούλης μέχρι το τέλος του 2019;)

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – Βατερλό! – Ανυποληψία διεθνώς – Τελευταίος τροχός της άμαξας ευρωπαϊκά η χώρα και διακρατικές συνεδριάσεις για την Ελλάδα, χωρίς την Ελλάδα!

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ – «Αμφισβητούμενα» αναφέρονται τα ελληνικά νησιά και το Αιγαίο από τους εταίρους μας!!! – Η «υποστήριξη» των συμμάχων και εταίρων συνοψίζεται στο «να τα βρείτε με την Τουρκία», ενώ ο Σουλτάνος θέλει να πιάσει πεταλούδες στη Ρόδο… Άφεριμ, Κούλη!

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – Άγριες καρπαζιές: Τουρκικά πλοία σε ελληνικά νησιά λόγω… ανέμου! – Τουρκικές ακταιωροί εμβολίζουν σκάφη του ελληνικού λιμενικού! – Τουρκικά ερευνητικά σκάφη σε ελληνική υφαλοκρηπίδα κ.π.ά.! Τέτοια ατίμωση δεν την είχαμε ξαναζήσει σε περίοδο ειρήνης…

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ – Μπάχαλο – Οι Τούρκοι κοντεύουν να πίνουν τον αργιλέ τους στην Αλεξανδρούπολη…

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ: Ολοκληρωτική διάλυση – Οι συνταξιούχοι στο έλεος του Μητσοτάκη και του Βρούτση. – Σκαρφαλώνει στα ύψη και πάλι η ανεργία (Παλιά του τέχνη κόσκινο του Μητσοτάκη) – Ξανάρχισαν οι λιποθυμίες από πείνα… Φταίει ο Covid 19;;; Μα η κατάντια άρχισε πριν απ’ αυτόν, αλλά επί τσιρκοκυβέρνησης Κούλη.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Είναι νύχτα και δεν φαίνονται… Όχι μια εβδομάδα, αλλά ένα χρόνο μετά τις εκλογές, γκρεμίστηκαν πέντε τοίχοι και αμέσως μετά μπήκε στην άλμη το «έργο» του Ελληνικού… για να διατηρηθεί φρέσκο στην προπαγάνδα των άχρηστων «αρίστων»…!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – Κλαυσίγελος… Η Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει την Ελλάδα. – Η κυβέρνηση περνάει νόμους που απέχουν παρασάγγας από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. 

ΤΑΞΗ & ΝΟΜΟΣ» – «Για μια χούφτα δολάρια», γουέστερν, με τον  Χρυσοχοϊδη ως κυνηγό επικηρυγμένων…

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: Hallelujah Kiriako!

Και το κερασάκι στην τούρτα επιτυχίας του Κούλη και της ΝΔ:

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ τζαμί – Πεσκέσι από Ερντογάν στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…

Αλήθεια, τι σημαία έχει το Oruc Reis και προς τα πού πάει, γιατί δεν βλέπω καλά;

Τι πολίτευμα έχουμε στην Ελλάδα; Ετσιθελική μητσοκρατία! Αυτοχρισμένος μονάρχης ο  Kiriakus Augustus, με διορισμένους πραιτωριανούς και δορυφόρους…

*Η Αγγελική Καμπούρη είναι φιλόλογος- γλωσσολόγος

Κουτί Πανδώρας

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί