Πολάκης σε Καλέμη: Δεν είσαι άξιος να εκπαιδεύεις ανθρώπους

Με μία δηκτική μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Παύλος Πολάκης στηλιτεύει τη συμπεριφορά του πρώην Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων που επιτέθηκε με άθλιες εκφράσεις κατά του Γ. Αντετοκούνμπο

Η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη στο Facebook:

Aπό τη μία μεριά έχουμε ένα παιδί που βρέθηκε στη χώρα μας με την οικογένειά του ως παράτυπος μετανάστης από την Αφρική. (Φωτό 1-2-3)

Ένα παιδί – θαύμα του αθλητισμού που μεγάλωσε με πολλές στερήσεις, γνώρισε φτώχεια, ζούσε μόνιμα με τον φόβο της απέλασης, αλλά δεν έχασε ποτέ το καθαρό του βλέμμα και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Αυτή η ελπίδα στηρίχθηκε από απλούς Έλληνες, από αυτούς δηλαδή που δεν “τα φάγανε μαζί” και που ξέρουν ότι η ανθρωπιά και η φτώχεια, δεν έχουν χρώμα.

Αυτό το παιδί πρόκοψε με την ΑΞΙΑ και το τσαγανό του, έγινε ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου, ξεπέρασε κάθε σύνορο, αναγνωρίστηκε διεθνώς και αποθεώθηκε. Και κάθε φορά που κερδίζει ένα ακόμη τρόπαιο αγκαλιάζει την ελληνική σημαία και πανηγυρίζει με ένα πλήθος που παραληρεί για τον Greek Freak.

Και κάθε φορά που επιστρέφει στην Ελλάδα δεν παραλείπει να πάει στην παλιά του γειτονιά, να δώσει έμπνευση και σε άλλα παιδιά να ονειρεύονται, που ανεξαρτήτως χρώματος και φυλής ξέρουν ότι όχι μόνο δεν θα τους χαριστεί τίποτα, αλλά ότι θα πρέπει να παλευουν καθημερινά για το αυτονόητο: ασφάλεια, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, εκπαίδευση, εργασία.

Από την άλλη έχουμε έναν καθηγητή που εργάζεται ως Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων (!!!) και πληρώνεται από το ελληνικό κράτος. Ο “καθηγητής” τσαντίζεται με το παιδί-φαινόμενο που τόλμησε να δηλώσει ότι είχε βιώσει ρατσισμό στην Ελλλάδα και με το “ήθος του δασκάλου” και την “ευαισθησία” του συντονιστή εκπαίδευσης προσφύγων αποκαλεί τον Γιάννη “μαιμού” που “δεν είναι άνθρωπος, αλλά αράπης”!!! (φωτο4-5-6)

Και μόλις καταλαβαίνει ότι κινδυνεύει η καρέκλα του, σπεύδει να κατεβάσει την ανάρτησή του, όπως θα έκανε κάθε θρασύδειλος ψευτονταής φασίστας που τρέμει μην ξεβολευτεί.

Καλέμη δεν είσαι άξιος να λέγεσαι καθηγητής, ούτε και Έλληνας! Δεν είσαι άξιος να εκπαιδεύεις ανθρώπους. Δεν χρειαζόμαστε άλλους ρατσιστές και μισαλλόδοξους σε αυτή τη χώρα.

Κράτα το μίσος και την ανεπάρκειά σου και άσε να διδάξει τα παιδιά κανένας άλλος, κάποιος που θα τους κάνει να πιστέψουν ότι η αξία, το ταλέντο, η σκληρή δουλειά, και το πείσμα τους είναι τα μόνα πραγματικά τους εφόδια.

Κάποιος που θα πιστεύει ότι το χρέος της πολιτείας είναι να στηρίζει αυτά τα παιδιά και θα υπηρετεί αυτό το χρέος με αίσθηση ευθύνης. Κάποιος που δεν θα φοβάται να κριτικάρει τον ρατσισμό και να μιλάει ανοιχτά για τα κακώς κείμενα. Κάποιος σαν τον Γιάννη Αντετοκούμπο δηλαδή ….

(ΥΓ: Η Νίκη Κεραμέως έπραξε το αυτονόητο. Με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν.)

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Πολάκης σε Καλέμη: Δεν είσαι άξιος να εκπαιδεύεις ανθρώπους”

  1. Δημος Σθένης

    Τι είπαμε πως κάνει η μαϊμού αυτή; Α! Ναι! αυτοαποκαλείται καθηγητής, εκπαιδευτικός; Εκπαιδεύει παιδιά για να τα κάνει σαν τα μούτρα του; Και δεν τον πιάνουν οι γονείς να τον ξανά ρίξουν στο βόθρο του; Είναι κι αυτός ένας από τους επιλεγμένους αρίστους; που κρατούσαν στα χέρια τους την Παίδων Αγωγή; Αυτή ήταν μια από τις κότες που γέναγαν (με ένα ν για να μην προσβάλω και τον άλλο, το Βδελόπουλο ντε!) τα χρυσάβγουλα μέσα από σχολεία που “μετήρχοντο της των Ελλήνων παιδεύσεως”; Ήθελα και να ξερα! Δεν αισθάνονται ίχνος ντροπής αυτοί που επέλεξαν στην ανώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης αυτήν την μαϊμού; Γιατί μια παροιμία διαχρονική και ελληνικότατη λέει: “όμοιος ομοίω αεί πελάζει” Τι μπορείτε να κάνετε γι αυτό κ.κ. εκλέκτορές του; Τον εκλέξατε και τελείωσε; Ή μήπως σας είναι αρκετό το ότι διέγραψε απ’ το λογαριασμό του το “αποδεικτικόν” της “καταλληλότητας” και της “επιστημονικής αξίας” του;
    Υ.Γ. Δικαιούμαι να χρησιμοποιώ κι εγώ τον χαρακτηρισμό “μαϊμού” γνωρίζοντας ότι προσβάλλω τα συμπαθέστατα ζωάκια – πάντως σίγουρα πιο συμπαθή από τον χαρακτηριζόμενο -, αν και γι αυτόν μάλλον ως τίτλος τιμής θα ακούγεται!.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί