«Γιατί παραποιείτε την αλήθεια κ. Κεραμέως;»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, Σ. Γεωργουδής, με αφορμή το Νομοσχέδιό της Κεραμέως για την Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή το Νομοσχέδιό της για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως έχει επιδοθεί σε μία χωρίς προηγούμενο προσπάθεια υπεράσπισής του στα φιλικά της Μέσα Επικοινωνίας. Καθημερινά βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, προκειμένου να απαγγείλει διθυράμβους για το σχέδιό της, να αυτοχειροκροτηθεί και να καταγγείλει το ισχύον «κομμουνιστοθρεμμένο» πλαίσιο λειτουργίας των Ιδιωτικών σχολείων.

Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες σχετικά με το τί ακριβώς ισχύει και τι προτείνει η Υπουργός, σε αγαστή συνεργασία με τους Ιδιοκτήτες των σχολείων. Αυτό έχει γίνει άριστα από τον ιστότοπο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας, από ανακοινώσεις κομμάτων και συνδικαλιστικών φορέων και επίσης έχει καταγραφεί έντονα στη διαβούλευση, που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το βράδυ.

Τα επιχειρήματα της δυστυχώς βασίζονται σε αναλήθειες! Εμφανίζει τον εαυτό της και το νομοσχέδιο – έκτρωμα που προτείνει, ως το φάρμακο που θεραπεύει χρόνιες ασθένειες της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα:

  • Το αυξημένο ωρολόγιο πρόγραμμα, δηλαδή η «παρέκκλιση», όπως ονομάζεται, ισχύει εδώ και πολλά χρόνια!
  • Οι απογευματινές δράσεις έχουν θεσπισθεί πλήρως με το Νόμο 4415/2016.
  • Τέλος ο Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός ΔΕΝ βρίσκεται σε καθεστώς «οιονεί μονιμότητας» αλλά μπορεί να απολυθεί, σύμφωνα με τον Νόμος 4472/2017, αφού αποφασίσει το Συμβούλιο των τριών πρωτοδικών.

Είναι εξαιρετικά αποκρουστικό το πρόσωπο της απόκρυψης της αλήθειας! Εμείς, ως Εκπαιδευτικοί, το γνωρίζουμε πολύ καλά και προσπαθούμε κάθε ώρα να το μεταλαμπαδεύσουμε στους μαθητές μας. Ξέρετε υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα στην Ανθρώπινη Ιστορία όπου «ψέματα» μετατράπηκαν σε, σχεδόν, πραγματικότητα. Θα έχετε ακούσει για το μήλο, που δήθεν έπεσε στο κεφάλι του Νεύτωνα, για τον Αρχιμήδη, που επίσης δήθεν έτρεχε γυμνός στους δρόμους των Συρακουσών φωνάζοντας «Εύρηκα» και πολλά άλλα. Παραμύθια που δεν έλαβαν χώρα ποτέ, όπως αυτά που ισχυρίζεστε εσείς Κα Κεραμέως, συνεχώς τις τελευταίες ημέρες.

Υπάρχει ωστόσο μία σημαντική διαφορά: Στα «ψέματα» που προανέφερα υπάρχει μία βαθιά (επιστημονική) αλήθεια, που εξυπηρετήθηκε εξαιρετικά από τις χαριτωμένες ιστορίες με τις οποίες «ντύθηκαν». Με τον τρόπο αυτό η επιστημονική γνώση ταξίδεψε ανά τους αιώνες και έφτασε στις ημέρες μας.

Στα δικά σας ψέματα, Κα Κεραμέως, ποιο ακριβώς είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα που μπορεί να τα «αθωώσει» έστω και μερικώς; Είναι μία ερώτηση που οφείλετε να απαντήσετε. Εμείς οι Εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να σας αποδώσουμε καμία άδολη πρόθεση. Θεωρούμε ότι οι έωλοι ισχυρισμοί σας και τα αναληθή επιχειρήματά σας δεν αποτελούν προϊόντα «μη ενημέρωσης και γνώσης» αλλά συνθέτουν μία σκοπιμότητα.

Η σκοπιμότητα είναι Αντιεκπαιδευτική, αντεργατική και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο μερικούς εμπόρους της Γνώσης.

Κρίμα, Κα Κεραμέως.

Σ. Γεωργουδής

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ

Alfavita.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί