Η προβοκάτσια Χρυσοχοΐδη: Αυτός είναι ο… “κουκουλοφόρος” που “απελευθέρωσε” αστυνομικός του ΣΥΡΙΖΑ! (βίντεο)

Ένας 67χρονος συνταξιούχος έμπορος, μέλος της ΚΕ και του Οργανωτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο… “κουκουλοφόρος” που “απελευθέρωσε” από τα χέρια των αστυνομικών της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” ένας αστυνομικός (υπαστυνόμος) αποσπασμένος στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ!

Το αφήγημα Χρυσοχοΐδη, μετά από καταγγελία ειδικών φρουρών, κατέπεσε χθες με πάταγο, καθώς από το βίντεο που υπάρχει, ο “κουκουλοφόρος” δεν είναι παρά ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που δε φορούσε κουκούλα και στεκόταν στην Πανεπιστημίου, μαζί με άλλους διαδηλωτές, κατά τη διαδήλωση εναντίον του χουντονόμου για τις συγκεντρώσεις. Εκεί, δείχνει το βίντεο, ο άνθρωπος παραλίγο να χτυπηθεί από δικυκλιστή της ΕΛΑΣ που τον “σημάδεψε” με τη μηχανή του! Αυτή είναι μια νέα “μέθοδος” που χρησιμοποίησε η ΕΛΑΣ… Την τελευταία στιγμή κάποιος τράβηξε τον άνθρωπο στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να τον σώσει.

Αυτός που τον τράβηξε ήταν ο υπαστυνόμος με πολιτικά, αποσπασμένος στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος και έδωσε τα στοιχεία τόσο του… “κουκουλοφόρου” όσο και άλλων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον επικεφαλής αξιωματικό, για να καταλάβει ότι δεν ήταν “τρομοκράτες” αλλά μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ που διαδήλωνε ειρηνικά. Και το θέμα, με τα παγμαικά του γεγονότα, έληξε εκεί.

Για να ακολουθήσει όμως η “καταγγελία” ειδικών φρουρών ότι “αστυνομικός του ΣΥΡΙΖΑ απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου” και να αρχίσει η πολιτική αξιοποίηση του θέματος από την κυβέρνηση και τα γνωστά μέσα που της “βάζουν πλάτη”.

Δείτε επίσης: Πρόβα αυταρχισμού: Αδίστακτη επίθεση της αστυνομίας με χημικά και προσαγωγές στα συλλαλητήρια της Αθήνας (βίντεο & φωτο)

15 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις στη διαδήλωση για το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη

Ο ίδιος ο… “κουκουλοφόρος” μίλησε χθες βράδυ στην Αναστασία Γιάμαλη στο “Κόντρα”, αλλά και στο ραδιοσταθμό “Κόκκινο”

Όπως ξεκαθάρισε ο 67χρονος συνταξιούχος έμπορος, ιστορικός στέλεχος της Αριστεράς και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ «ούτε κουκουλοφόρος υπήρχε, ούτε σημειώθηκε κάποια επιθετική ενέργεια κατά της αστυνομίας»

«Προφανώς ούτε κουκουλοφόρος υπήρχε, ούτε σημειώθηκε κάποια επιθετική ενέργεια κατά της Αστυνομίας», τόνισε το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελος Γκόγκογλου ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή διαδήλωση με το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε επίθεση από μηχανή, στην οποία επέβαιναν αστυνομικοί, της Ομάδας «Δράση» της ΕΛΑΣ και γλίτωσε τον σοβαρό τραυματισμό χάρη στην παρέμβαση αστυνομικού.

Όπως σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 οι άνδρες της «Δράσης» απρόκλητα επιχείρησαν να τον τραυματίσουν και να τον ακινητοποιήσουν.

Ο 67χρονος συνταξιούχος έμπορος, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς πρόσθεσε ότι η παρέμβαση του αστυνομικού, τον οποίο με ψευδείς καταγγελίες προσπαθούν να κατηγορήσουν ακροδεξιοί συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ, συνίστατο στο να εξηγήσει ποιος ήταν ο κ. Γκόγκογλου και να επισημάνει στους συναδέλφους του πως αυτός διαδήλωνε ειρηνικά.

Τέλος, ο ίδιος συνέκρινε τη χθεσινή επίθεση της Αστυνομίας με αυτήν που είχε δεχτεί  απρόκλητα το 1980, στην επέτειο του Πολυτεχνείου, το μπλοκ του «Ρήγα Φεραίου».

Κι όμως, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για χιλιάδες διαδηλωτές που επιτέθηκαν κατά αστυνομικών και σήμερα ακολούθησε και το αφήγημα ότι αστυνομικός του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να φυγαδεύσει διωκόμενους κουκουλοφόρους. Όμως σε βίντεο ντοκουμέντο που αναρτήθηκε στο facebook δεν φαίνεται να υπάρχει κανείς κουκουλοφόρος κι ο υπαστυνόμος δεν ασκεί σε καμία στιγμή βία. Αυτό που απλά συνέβη όταν υπήρξε «εφόρμηση» της ομάδας ΔΡΑΣΗ σε μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησε τα στελέχη ως τη στιγμή που τους ακινητοποίησαν. Εκεί δήλωσε την ιδιότητά του και τους έδωσε τα στοιχεία των στελεχών.
Κατόπιν τούτου το Γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου εξέδωσε ανακοίνωση διάψευσης και ανέφερε ονομαστικά και ενδεικτικά εννέα ονόματα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινή επίθεση της ΕΛΑΣ.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ως έχει:

«Ο κατασταλτικός εκτροχιασμός που εκδηλώθηκε χθες στο Σύνταγμα και στους δρόμους γύρω από αυτό, όταν χιλιάδες διαδηλωτές προσπαθούσαν να βρουν διέξοδο από τον κλοιό των δακρυγόνων, των χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και των μοτοσυκλετών της περιβόητης ομάδας «ΔΡΑΣΗ» που ορμούσαν καταπάνω τους ασκώντας ασύστολη βία, παίρνει νέες διαστάσεις με το πλαστό αφήγημα περί «αστυνομικού του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου», το οποίο έλαβε και υπηρεσιακές προεκτάσεις.

Πρόκειται για ένα ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα, συμπληρωματικό της βίας, των προπηλακισμών, των απειλών και της τρομοκρατίας που χρησιμοποιήθηκαν χθες με ιδιαίτερη ζέση εναντίον μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ακόμη περισσότερο, είναι ένα αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε ώστε να αποτραπεί η δημόσια συζήτηση γι’ αυτά τα γεγονότα, αλλάζοντας την ειδησεογραφική  θεματολογία.

Αν κάτι προέκυψε από την προχθεσινή ημέρα, δεν είναι το ζήτημα μιας δήθεν σύλληψης ενός ανύπαρκτου κουκουλοφόρου, η οποία υποτίθεται ότι απετράπη, αλλά η στοχοποίηση των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και η αναίτια επίθεση σε ιστορικό στέλεχος του κόμματος, παρουσία αστυνομικού που έχει διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια των στελεχών του κόμματος.

Μια σειρά από μαρτυρίες, γεγονότα, αλλά και οπτικοακουστικό υλικό, καταδεικνύουν ότι τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του έτυχαν «ειδικής μεταχείρισης» από τις αστυνομικές δυνάμεις. Κι αντί, μετά από τόσες ώρες, ο κ. Χρυσοχοΐδης να έχει παραιτηθεί, καλύπτει πλήρως και το χθεσινό κρεσέντο καταστολής και την προσπάθεια πολιτικής τρομοκράτησης του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του μυθεύματος για τον παραβάτη «αστυνομικό του», όπου κάποιες διευκρινήσεις μετατράπηκαν σε «αποτροπή σύλληψης».

Ενδεικτικά μόνο, κατά τη διάρκεια των προχθεσινών επεισοδίων, τραυματίστηκαν και δέχθηκαν διαφόρων ειδών προπηλακισμούς, τα εξής στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του:

  • Πάνος Ρήγας, μέλος της Κ.Ε., πρώην Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας
  • Έφη Καλαμαρά, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας
  • Άγγελος Γκόγκογλου, μέλος της Κ.Ε.
  • Αχιλλέας Ρουσιάκης, μέλος της Κ.Ε.
  • Τάσος Πολιτίδης, μέλος της Κ.Ε.
  • Μάρκος Μπασιούκας, μέλος της Κ.Ε.
  • Σωτήρης Αλεξίου, Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
  • Κατερίνα Τσατσαρώνη, μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. της Νεολαίας
  • Μάριος Θεοφιλάτος , μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. της Νεολαίας

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί