15 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις στη διαδήλωση για το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 11 στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Σε 15 προσαγωγές, εκ των οποίων οι εννέα μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε η αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης.

Δείτε:  Πρόβα αυταρχισμού: Αδίστακτη επίθεση της αστυνομίας με χημικά και προσαγωγές στα συλλαλητήρια της Αθήνας (βίντεο & φωτο)

Το νέο δόγμα Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη: Αστυνομικοί πέφτουν με τις μηχανές σε διαδηλωτές – Καταγγελίες για προβοκάτσια (Βίντεο & φωτο)

Για την ιστορία, παραθέτουμε και την εκδοχή που μεταδίδει το ΑΠΕ για όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης: «Υπενθυμίζεται ότι νεαρά άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να τα απωθήσουν» – ούτε λόγος δηλαδή για το ρεσιτάλ καταστολής από την ΕΛΑΣ με τα δακρυγόνα, τα χτυπήματα και τις εφορμήσεις της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» σε μπλοκ διαδηλωτών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, δε, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί, ενώ «στις αρχές της Πανεπιστημίου βρέθηκαν αχρησιμοποίητες βόμβες μολότοφ» .

Σημειώνεται ότι έχει καλεστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 11 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ένα ενδεικτικό βίντεο από χθες:

Μαρτυρία Κρ. Αρσένη από τη ΓΑΔΑ

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κρ. Αρσένης βρέθηκε στη ΓΑΔΑ το βράδυ της Πέμπτης όπως αναφέρει ο ίδιος, και του επιτράπη τελικά να δει τους προσαχθέντες, αλλά όχι και να τους μιλήσει.

Όπως περιγράφει ο ίδιος σε δήλωσή του:

«Απόψε (σ.σ.: χθες), κατά τη διάρκεια της μαζικής διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο που περιστέλλει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν, η αστυνομία προέβη σε συλλήψεις πολιτών.

Επί 50 λεπτά περίμενε ο Βουλευτής Δυτικής Αθήνας ΜέΡΑ25, Κ. Αρσένης στην είσοδο του κτιρίου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, χωρίς να του επιτραπεί να ανέβει στον 6ο όροφο, όπου κρατούνται οι συλληφθέντες. Μετά από συνεχή πίεση του Βουλευτή, τελικά ανέβηκε. Συνομιλώντας με τη διοίκηση του τμήματος Πολιτικής Ασφάλειας, με επικεφαλής τον κ. Σιάφη, επέμεινε να επισκεφθεί τους συλληφθέντες και να έχουν πρόσβαση σε δικηγόρους.

Τελικά, επιτράπηκε στον Κ.Αρσένη να συναντήσει τους συλληφθέντες, χωρίς όμως να συνομιλήσει μαζί τους, ενώ ο κ. Σιάφης επέμενε ότι «οι δικηγόροι θα μπουν, όταν απαγγελθούν οι κατηγορίες». Έως τα μεσάνυχτα και τρεις ώρες μετά τις συλλήψεις, οι δικηγόροι περιμένουν ακόμη στο δρόμο μπροστά από το κτίριο της ΓΑΔΑ.

Την ώρα που βρισκόταν εκεί ο Κ. Αρσένης, ο οποίος τελικά δεν πρόλαβε την ψηφοφορία στη Βουλή, ενημερώθηκε για 9 πιθανές συλλήψεις, 6 προσαγωγές και τραυματισμό 4 αστυνομικών».

Left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί