“Μένουμε Όρθιοι”- Οργανώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο – Η συνέλευση στον Μασταμπά με τους 3 βουλευτές (φωτο)

Οι βαριές επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και το σύνολο της κοινωνίας, οι αναποτελεσματικές και σε μεγάλο βαθμό επιζήμιες πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, οι συνέπειες κυρίως για τον κόσμο της εργασίας, τον τουρισμό και την αγροτική οικονομία, με επίκεντρο την Κρήτη, ζητήματα που αφορούν ειδικά το νησί και την περιοχή του Ηρακλείου, καθώς επίσης θέματα της πολιτικής επικαιρότητας αλλά και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνονται στο πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι ΙΙ, ήταν ορισμένα από τα θέματα που απασχόλησαν την ανοιχτή συνέλευση, που διοργάνωσε ο Οργάνωση Μελών (ΟΜ) Μασταμπά Ατσαλένιου του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Παναγίτσας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, περιλαμβάνονται οι Nikos Igoumenidis, Harris Mamoulakis και Σωκράτης Βαρδάκης, άτομα κάθονται

Στη συνέλευση συμμετείχαν μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του νομού Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σπύρος Δανέλλης, αλλά και πολλοί κάτοικοι της περιοχής, που ενδιαφέρθηκαν να ακούσουν τις τοποθετήσεις των ομιλητών και τη συζήτηση που ακολούθησε. Η συντονίστρια της ΟΜ Μασταμπά Ατσαλένιου του ΣΥΡΙΖΑ Χριστίνα Σερπετσιδάκη ανέλαβε και τον συντονισμό της ανοιχτής συνέλευσης.

«Στις ‘επιτυχίες’ της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί», ήταν η αναφορά που έκανε ο βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης, παίρνοντας ως αφορμή το γεγονός ότι η συνέλευσης πραγματοποιήθηκε δίπλα στην εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου, στον Μασταμπά. «Η Κρήτη δεν βίωσε την κρίση του ‘10 – ‘15 στον βαθμό που τον βίωσε η υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά δυστυχώς φοβάμαι πως ό,τι αποφύγαμε τότε θα το ζήσουμε το επόμενο διάστημα. Και βασική αιτία γι’ αυτό θα είναι ότι δεν στηρίχθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ ο τουριστικός και ο αγροτικός τομέας», είπε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Βαρδάκης.

«Ο νόμος που έφτιαξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να αποφύγει την κοινωνική κατακραυγή, θα είναι τελικά αυτός που θα τη ρίξει», εκτίμησε από την πλευρά του ο Χάρης Μαμουλάκης, αναφερόμενος στον «αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό» νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή. Στην ομιλία του ο κ. Μαμουλάκης ανέλυσε διεξοδικά την πολιτική της ΝΔ στον τομέα των έργων υποδομής, μίλησε για την αλλαγή στη φιλοσοφία του προγράμματος «ΦιλόΔημος», τα κυβερνητικά λάθη στο θέμα του ΒΟΑΚ και της κατασκευής του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου, αλλά και για τη δρομολογούμενη πώληση του λιμένα Ηρακλείου, για την οποία όπως είπε η κυβέρνηση συνομιλεί με συγκεκριμένο «επενδυτή».

Στην κυβερνητική προπαγάνδα και τα ψέματα της ΝΔ που έχουν στόχο να συγκαλύψουν μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα και ταυτόχρονα να σπιλώσουν την Αριστερά, επειδή τα αποκάλυψε, αναφέρθηκε ο Νίκος Ηγουμενίδης. «Το σκάνδαλο Novartis κόστισε στην Ελλάδα 23 με 30 δισ. ευρώ, δηλαδή 230 με 300 φορές περισσότερο από όσο το σκάνδαλο Κοσκωτά και κανείς δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ηγουμενίδης και συμπλήρωσε: «Είναι αισχρό να μιλούν για παρακράτος της Αριστεράς. Διότι η μόνη σχέση της Αριστεράς με το παρακράτος είναι οι δεκάδες χιλιάδες αριστεροί αγωνιστές που υπήρξαν θύματα του δεξιού παρακράτους, υπερασπιζόμενοι ακόμη και με τη ζωή τους τη δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο».

Την άποψη ότι «βαδίζουμε προς την τέλεια καταιγίδα», εξέφρασε ο Σπύρος Δανέλλης, αναφερόμενος στην οικονομική και κοινωνική κρίση που έρχονται ως συνέπειες της πανδημίας. Ο κ. Δανέλλης επισήμανε ότι στην Ελλάδα η κρίση ήρθε πριν από τον κορονοϊό, με την ύφεση που καταγράφηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2019, εξαιτίας των εσφαλμένων πολιτικών της κυβέρνησης. Είπε ότι τα επόμενα χρόνια από την ΕΕ θα διατεθούν σημαντικά κονδύλια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης και ότι η διαχείρισή τους θα καθορίσει τον μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες. Ανέπτυξε τέλος τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με βάση το πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι ΙΙ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί