Αλ. Τσίπρας: «Να αξιοποιηθούν τα αποθέματα των δημοσίων ταμείων για τα οποία δουλέψαμε σκληρά ως κυβέρνηση, αλλά ανήκουν στον ελληνικό λαό» (Βίντεο)

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκαμψη του εμπορικού και τουριστικού κλάδου παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης ενώ πραγματοποίησε επίσκεψη και στο μετρό Θεσσαλονίκης καθώς και στην αγορά του Ευόσμου, όπου μίλησε με αρκετούς καταστηματάρχες και καταναλωτές και άκουσε τα προβλήματά τους.

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας: «Η μεγαλύτερη απάτη του κ. Μητσοτάκη στους Θεσσαλονικείς είναι το μετρό»

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέθεσε τους τέσσερις άξονες των παρεμβάσεων που προτείνει, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τώρα έρχονται τα δύσκολα».

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν τα αποθέματα των δημοσίων ταμείων «για τα οποία δουλέψαμε σκληρά ως κυβέρνηση, αλλά ανήκουν στον ελληνικό λαό» και πως η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη γενναιοδωρία ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, προτείνει την παράταση της στήριξης τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο και επιδότηση της εργασίας και όχι της αναστολής εργασίας. Ειδικότερα για τις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού πρότεινε να υπάρχει 100% κάλυψη του ασφαλιστικού κόστους και 40% του μισθολογικού.

Δεύτερος άξονας, ανέφερε, είναι η λογική της επιδότησης και όχι δανεισμού, με μη επιστρεπτέα ενίσχυση με 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, ενώ ο τρίτος άξονας η δυνατότητα πρόσβασης σε εγγυοδοσία με λογικούς όρους.Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο τέταρτος άξονας είναι η μείωση της φορολογίας σε μόνιμη βάση κατά 50% της προκαταβολής φόρου και εκτάκτως για όσο διαρκεί η κρίση μείωση στο 6% του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων μίλησαν για τα προβλήματα ανά κλάδο που έχουν δημιουργηθεί, με κυρίαρχο αυτό της ρευστότητας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περπάτησε και στην αγορά του Ευόσμου, μίλησε με αρκετούς καταστηματάρχες και καταναλωτές και άκουσε τα προβλήματά τους. Έξω από το δημαρχείο τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και είχαν μια ολιγόλεπτη συζήτηση.

Ο Αλ. Τσίπρας έδωσε έμφαση στην ανάγκη να τονωθεί η αγορά με ρευστότητα και κεφάλαια κίνησης και δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πιέσει την κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς και οι καταστηματάρχες διαμαρτυρήθηκαν, άλλοι ότι δεν μπορούν να πάρουν δάνειο και όσοι πήραν ότι αντιμετωπίζουν υψηλά επιτόκια.

«Ακούω από την κυβέρνηση για 26 δισ. ευρώ αλλά που είναι;»

«Ακούω από την κυβέρνηση για 26 δισεκατομμύρια ευρώ, πού είναι όλα αυτά;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνάντησης με καταστηματάρχες του Ευόσμου, όταν εκείνοι του περιέγραψαν τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά με το άνοιγμα της αγοράς μετά την καραντίνα λόγω κορονοϊού.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε έμφαση στην ανάγκη να τονωθεί η αγορά με ρευστότητα και κεφάλαια κίνησης και δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πιέσει την κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς και οι καταστηματάρχες διαμαρτυρήθηκαν, άλλοι ότι δεν μπορούν να πάρουν δάνειο και όσοι πήραν ότι αντιμετωπίζουν υψηλά επιτόκια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περπάτησε στην αγορά του Ευόσμου, μίλησε με αρκετούς καταστηματάρχες και καταναλωτές και άκουσε τα προβλήματά τους. Σταμάτησε σε στέκια νεολαίας και συζήτησε με νέες και νέους και έβγαλε σέλφι.

Έξω από το δημαρχείο τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και είχαν μια ολιγόλεπτη συζήτηση.

Τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

“Θα φωνάξω τον Χαρδαλιά να σας μαζέψει”

Βόλτα στον Εύοσμο στην Θεσσαλονίκη έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όταν είδε συνωστισμένο πλήθος αστειευόμενος τους είπε, “Έτσι όπως είστε, θα φωνάξω τον Χαρδαλιά να σας μαζέψει” Ο πρώην πρωθυπουργός περιόδευσε στην αγορά και την πλατεία Ευόσμου όπου συνομίλησε με πολίτες, καταστηματάρχες και νέους, κυρίως για τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ζωή τους, ενώ έβγαλε και φωτογραφίες με όποιον του το ζήτησε.

βίντεο: Taifer

“Ο κόσμος φοράει παρωπίδες”

Μια αγανακτισμένη γυναίκα πλησίασε τον Αλέξη Τσίπρα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και του εξέφρασε την ανησυχία και τους έντονους προβληματισμούς της για το μέλλον της χώρας. “Τα μαγαζιά έχουν νεκρώσει. Ο κόσμος έχει παρωπίδες, ψηφίζουν τους ίδιους που μας έβαλαν στα μνημόνια. Είμαστε αγανακτισμένοι και δεν ξέρουμε τι μέλλον θα έχουν τα παιδιά μας.” Η πολίτης εξέφρασε και την δυσπιστία της για το πως παρουσιάζεται το θέμα του κορωνοϊού “Μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν ξέρω τι κρύβεται από πίσω. Τι απέγινε το μαξιλάρι των 32 δις ευρώ; Τα δίνουν στους δικούς του ανθρώπους;” συνέχισε η γυναίκα με τον Αλέξη Τσίπρα να ακούει προσεκτικά τα παράπονά της, ενώ κάποια στιγμή του είπε “Δεν πιστεύω να ξύνεστε, όλο για εσάς μιλάμε” με τον κ.Τσίπρα να απαντάει “Φτερνίζομαι αλλά δεν είναι κορωνοϊός, αλλά επειδή με σκέφτεστε εσείς”

βίντεο: Taifer

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί