Αρνείται να μιλήσει ο Γερμανός ύποπτος για τη δολοφονία της μικρής Μαντλίν

Κλειστό κρατάει το στόμα του ο 43χρονος Γερμανός που είναι ύποπτος για την κακοποίηση και δολοφονία  της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν, που εξαφανίστηκε σε ηλικία σχεδόν 4 ετών ενώ παραθέριζε με την οικογένειά της σε τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας. Κι αυτό, ενώ ο Γερμανός εισαγγελέας, που έδωσε νέα τροπή στη συγκλονιστική υπόθεση, μίλησε για νέα ευρήματα σε βάρος του 43χρονου.

«Ο Κρίστιαν Μπ. δεν κάνει δηλώσεις για την υπόθεση επί του παρόντος και σας ζητούμε να καταλάβετε ότι ως δικηγόροι υπεράσπισής του δεν θα κάνουμε ούτε εμείς», δήλωσε ο Φρίντριχ Φίλσερ στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο ύποπτος, ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και για άλλα σεξουαλικά εγκλήματα περιλαμβανομένης της παιδικής κακοποίησης και του βιασμού παιδιών, κρατείται σε φυλακή του Κιέλου, όπου εκτίει ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών.

Χρειάστηκε να μεταφερθεί στην απομόνωση για την δική του ασφάλεια, όπως είπε ο Κλάους Κρίστιαν Κλάουσεν, ο υπουργός Δικαιοσύνης του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.

Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι που ορίστηκαν για την υπεράσπισή του παραιτήθηκαν από την υπόθεση χωρίς να αιτιολογήσουν την απόφασή τους. Αντικαταστάθηκαν από άλλους, οι οποίοι έχουν απειλήσει με αγωγές γνωστούς του πελάτη τους, οι οποίοι τον περιέγραψαν ως επιθετικό και ύποπτο.

Νέα στοιχεία αλλά όχι επαρκείς αποδείξεις

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο CNN ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, που έκανε και τις σχετικές ανακοινώσεις για τη νέα τροπή στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν, μίλησε για «ευρήματα» που κατατείνουν στο ότι ο 43χρονος ύποπτος σκότωσε το κορίτσι.

«Πραγματικά είναι έτσι: έχουμε συγκεκριμένο ύποπτο, γνωρίζουμε το όνομα, έχουμε εικόνα, ξέρουμε πού βρίσκεται τώρα, υπό κράτηση στη Γερμανία, και έχουμε ευρήματα που υποδεικνύουν πως είναι ο δολοφόνος της Μαντλίν ΜακΚάν», είπε ο Γερμανός εισαγγελέας. Όμως, πρόσθεσε ότι: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για να τον καταδικάσουμε».

Επιμένει να δείχνει τους γονείς η αστυνομία της Πορτογαλίας

Την ίδια ώρα η αστυνομία της Πορτογαλίας εξακολουθεί να πιστεύει πως ένοχοι είναι οι γονείς της μικρής Μαντλίν, όπως υποστήριξε ο Γερμανός εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Ο κ. Βόλτερς αναφέρθηκε ουσιαστικά στην «περόπλοκη» σχέση συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Συγκεκριμένα, είπε ότι η συνεργασία με τις πορτογαλικές αρχές για την εξαφάνιση της Μαντλίν είναι «χρονοβόρα» , καθώς και οι δύο πλευρές έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το τι συνέβη στο αγνοούμενο κορίτσι.

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε με την οικογένειά της στις 3 Μαϊου του 2007, λίγες ημέρες πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της, καθώς οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε γειτονικό εστιατόριο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί