Στέλεχος της Κου Κλουξ Κλαν έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε διαδηλωτές στη Βιρτζίνια

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για ρατσιστικά εγκλήματα ενδέχεται να βρεθεί ένας 36χρονος που έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε διαδηλωτές την Κυριακή, ενώ ο ίδιος δηλώνει επικεφαλής τοπικής οργάνωσης της Κου Κλουξ Κλαν.

Ο Χάρι Ρότζερς οδήγησε και έριξε το όχημά του πάνω σε ανθρώπους που διαδήλωναν στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια την Κυριακή για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την Σάνον Τέιλορ, εισαγγελέα της κομητείας Χένρικο δήλωσε ότι ο Ρότζερς κατηγορείται, προς το παρόν, για επίθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης με δόλο και βανδαλισμό.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Ρότζερς οδήγησε σκοπίμως το αυτοκίνητό του μέσα από ένα πλήθος ανθρώπων που έκλειναν έναν δρόμο στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια διαμαρτυρόμενοι για τον φόνο του Φλόιντ. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά από το συμβάν.

Ο Ρότζερς έχει δηλώσει ότι είναι επικεφαλής της Κου Κλουξ Κλαν στην περιοχή αυτή των ΗΠΑ, ενώ, όμως αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές οι τοποθετήσεις του στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναδεικνύουν έναν ρατσιστικό λόγο.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WTVR μετέδωσε αρχειακό υλικό από τον Ρότζερς να φορά τη λευκή ρόμπα, χαρακτηριστική των μελών της Κου Κλουξ Κλαν, και να κρατά μια σημαία της Συνομοσπονδίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί