Κραυγή γιατρών για την παιδοκαρδιοχειρουργική στο Αγία Σοφία – Δεκάδες παιδιά στην αναμονή (Βίντεο)

Στην λίστα για καθετηριασμούς είναι 24 παιδιά και για χειρουργείο 18 – 19 ενώ τρία με τέσσερα παιδιά έχουν ανάγκη για άμεση χειρουργική επέμβαση εξήγησε ο παιδοκαρδιοχειρούργος του Νοσοκομείου Γιώργος Καλαβρουζιώτης.

Το άνοιγμα της παιδοκαρδιοχειρουργικής εντατικής μονάδας στο Αγία Σοφία ζητούν οι παιδοκαρδιοχειρούργοι που εργάζονται σε αυτό και τώρα είναι σε αναστολή.

Όπως μάλιστα κατήγγειλε ο παιδοκαρδιορχειρούργος Γιώργος Καλαβρουζιώτης στο Mega ζήτησαν να παρέχουν τις υπηρεσίες μας στο Ωνάσειο αλλά δεν πήραν καμία απάντηση.

Την κρισιμότητα της κατάστασης δείχνει το γεγονός ότι βρίσκονται στην αναμονή 24 παιδιά και για χειρουργείο 18 – 19 ενώ τρία με τέσσερα παιδιά έχουν ανάγκη για άμεση χειρουργική επέμβαση.

Το παιδοκαρδιοχειρουργικό στο Αγία Σοφία του Νοσοκομείου Παίδων είναι το μοναδικο στην Ελλάδα είπε ο παιδοκαρδιορχειρούργος Γιώργος Καλαβρουζιώτης ωστόσο τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται με υποστελέχωση και αναστολές λειτουργίας.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι  με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού η παιδοκαρδιοχειρουργική εντατική μονάδα που είχε ολοκληρώσει μια ανακαίνιση που είχε γίνει χρησιμοποιείται για μονάδα κορωνοϊού και εμείς είμαστε σε αναστολή λειτουργίας εδώ και τρεις μήνες. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα περιστατικά πηγαίνουν είτε στο Ωνάσειο είτε σε ιδιωτικά κέντρα αλλά αυτό δεν είναι ότι καλύτερο διότι μόνο το παιδοκαρδιοχειρουργικό μπορεί να καλύψει πλήρως το παιδί και για τα προβλήματα που ενδεχομένως έχει αλλά και για όσο χρειαστεί.

«Ζητάμε να ανοίξει η εντατική μονάδα του Αγία Σοφία» είπε o παιδοχειρούργος προσθέτοντας ότι δεν έχουν καμία εικόνα για το πότε θα συμβεί αυτό.

Κατ. Μπρ., Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί