Βόλος: Θετικό στον κορονοϊό ζευγάρι που ήρθε από τη Γερμανία – Έκλεισαν 5 σχολεία

Θετικό στον κορονοϊό το δείγμα του ζευγαριού που ήρθε από τη Γερμανία και συναντήθηκε με το ζευγάρι από τον Βόλο, στην Καλαμπάκα.

Θετικοί στον κορoνοϊό είναι τελικά η 25χρονη και ο 26χρονος από το Βόλο, οι οποίοι πρόσφατα επέστρεψαν από τη Γερμανία και ήρθαν σε επαφή με την 30χρονη έγκυο Βολιώτισσα και το σύζυγό της, γυμναστή.

Το αποτέλεσμα των δειγμάτων τους έγινε γνωστό σήμερα ενώ ξεκίνησε μεγάλη ιχνηλάτηση των δικών τους επαφών, προκειμένου να γίνει περιορισμός της διασποράς του ιού. Και οι δύο νοσηλεύονται από χθες το βράδυ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Οι δύο νεαροί είχαν επιστρέψει στην Ελλάδα από τη Γερμανία και σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το magnesianews.gr δεν τήρησαν την καραντίνα των 14 ημερών και ήρθαν σε επαφή με την έγκυο και το σύζυγό της, ενώ βρέθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.

Έλεισαν 5 σχολεία

Kλείσιμο σχολείων για απολυμάνσεις και 7 ημέρες στα 45 παιδιά που προπονούσε ο γυμναστής, αποφάσισαν οι αρμόδιες αρχές. Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 4.

Μετά από ενημέρωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλέας Μπέος υπέγραψε απόφαση με την οποία την Παρασκευή 5 Ιουνίου δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία 1ο και 4ο Νέας Ιωνίας, 15ο και 24ο Βόλου και το συστεγαζόμενο 25ο Νηπιαγωγείο, καθώς εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε αυτά πιθανόν ήρθαν σε επαφή με τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορoνοϊού που καταγράφηκαν στον Βόλο.

Στα σχολεία αυτά θα γίνει πλήρης και σχολαστική απολύμανση, όπως άλλωστε και στο σύνολο των διδακτηρίων της πόλης στη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Πηγή: ΕΡΤmagnesianews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί