Η εικόνα -ντροπή για το δήμο Ηρακλείου: Ακόμα κλειστό, σε καραντίνα, το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας! (φωτο)

Θυμάστε πότε άνοιξαν τα βιβλιοπωλεία μετά την καραντίνα; Στις 4 Μαΐου, ένα μήνα πριν, δηλαδή. Όχι, δεν άνοιξαν όλα. Ο δήμος Ηρακλείου συνεχίζει να έχει σε “καραντίνα” το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, δηλαδή το χώρο μέσα από τον οποίο προωθούνται σε όλη την πόλη, όλη την Κρήτη, όλη τη χώρα, όλη τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, οι εκδόσεις της!

Προφανώς αυτό το γεγονός είναι ενδεικτικό πώς αντιμετωπίζει και αυτή η δημοτική αρχή την σπουδαία Βιβλιοθήκη… Με απαξίωση και έλλειψη ενδιαφέροντος… Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Βικελαία συρρικνώνεται διαρκώς, χρόνια τώρα, τόσο σε προσωπικό όσο και σε δραστηριότητες και παρεμβάσεις.

Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα του βιβλιοπωλείου της, που υπάρχει στο ισόγειο του Μεγάρου Αχτάρικα, αλλά παραμένει κλειστό εδώ και 3 μήνες. Η ευθύνη για τη λειτουργία του είναι στη ΔΕΠΑΝΑΛ, στην οποία προεδρεύει η άλλοτε νομάρχης, συνεργαζόμενη πλέον με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, Βαγγελιώ Σχοιναράκη. Αλλά φαίνεται πως η Βικελαία και το βιβλιοπωλείο της δεν είναι και στις προτεραιότητες της άλλοτε παντοδύναμης νομάρχου και σημερινής προέδρου… Ίσως επειδή και σε εκείνην κυριαρχεί η λογική ενός αντιδημάρχου του παρελθόντος (επί δημαρχίας Κουράκη) ο οποίος αναρωτιόταν “τι μας αποφέρει οικονομικά η Βικελαία για να τη στηρίζουμε;”

Εντάξει κύριε δήμαρχε Ηρακλείου, η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ προφανώς δεν ξέρει τι εστί Βικελαία… Σεις όμως;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί