Αλ. Χαρίτσης: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή δεν ξέρει τι ανακοίνωσαν χτες οι υπουργοί ή πιστεύει ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν απλή αριθμητική

Με τον γνωστό τρόπο που έχουν βιώσει χιλιάδες εργαζόμενοι (σου δείχνω με νόημα την πόρτα του λογιστηρίου και σου ανακοινώνω μείωση μισθού), ο Στ. Πέτσας επιχείρησε σήμερα να μειώσει την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης που φέρνουν μείωση μισθού 20% στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σε επιχειρήσεις που θα τους «απασχολούν λιγότερο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο εν λόγω θέμα (το Πρόγραμμα «Συν-Εργασία»), είπε ότι θα εκτείνεται μέχρι τον Σεπτέμβριο και εάν και εφόσον χρειαστεί θα μπορεί να επεκταθεί.

Θέτοντας το ερώτημα «τι εξασφαλίζουμε έτσι;», έδωσε ο ίδιος την (βολική) απάντηση: «Εκεί που θα υπήρχαν αναπόφευκτα λουκέτα, ιδίως στον τουρισμό, στις μεταφορές, τον πολιτισμό και στην εστίαση, εμείς διατηρούμε τις θέσεις εργασίας, χωρίς μεταβολή των εργασιακών σχέσεων. Διατηρούμε δηλαδή το μισθό των εργαζομένων» – όχι όμως στο ίδιο ύψος, απλώς ο Στ. Πέτσας δεν έθιξε αυτή τη «λεπτομέρεια».

Αυτό που βρήκε να πει στη συνέχεια είναι ότι «η κριτική ότι δήθεν με αυτή την πολιτική μειώνονται οι μισθοί κατά 20%, όπως προβάλλει από χθες η Αντιπολίτευση, είναι επιπόλαια. Ανεύθυνη. Και ψεύτικη». Και πρόσθεσε: «Δεν υφίσταται σύγκριση με κάποιον αριθμό εκεί που θα έμπαινε λουκέτο. Αλλά, μόνο με το μηδέν. Με την ανεργία. Και την ανασφάλεια». Οχι, δεν έδειχνε προς την πόρτα κάποιου φανταστικού λογιστηρίου…

Το σχετικό σημείο των σημερινών δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου ξεκινά στο 2ο λεπτό.

Αλ. Χαρίτσης: Προσπαθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά η πραγματικότητα εξακολουθεί να τον διαψεύδει…

Στην απάντησή του στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπαθεί, αλλά η πραγματικότητα εξακολουθεί να τον διαψεύδει».

Όπως τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης, «σήμερα, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ. Πέτσας είπε ότι δεν μειώνονται οι μισθοί. Προφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή δεν ξέρει τι ανακοίνωσαν χτες οι υπουργοί της κυβέρνησης ή πιστεύει ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν απλή αριθμητική. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, λοιπόν, στις επιχειρήσεις πλέον ο εργοδότης θα καταβάλλει το 50% του μισθού και το κράτος θα συμπληρώνει το 60% του υπόλοιπου 50%. Αυτό συνεπάγεται μείωση μισθού 20%.

Η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της. Περιγράφει ένα μέλλον με μειώσεις μισθών και εμπέδωση πρακτικών εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε συνθήκες γενικευμένης ανασφάλειας. Ενώ όσο επιμένει στις αναστολές συμβάσεων εργασίας, επιδοτεί την ανεργία. Όσα λεκτικά σχήματα και αν επιστρατεύσει».

«Μπορούμε αλλιώς!», καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης, και προσθέτει: «Με το πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι” του ΣΥΡΙΖΑ που εγγυάται στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας με γνώμονα την προστασία της εργασίας και της ασφάλειας των πολλών».

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

One Thought to “Αλ. Χαρίτσης: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή δεν ξέρει τι ανακοίνωσαν χτες οι υπουργοί ή πιστεύει ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν απλή αριθμητική”

  1. AvatarΔήμος Σθένης

    Εμείς καταλαβαίνουμε τον εκβιασμό!: “Διατηρούνε το μισθό, των εργαζομένων, αλλά τον υπολογίζουνε από μηδενική βάση, διότι η αμοιβή για κάθε εργαζόμενο ξεκινά από το μισθό της ανεργίας. Τι δεν καταλαβαίνετε; Έτσι είναι, Όπου δεν υπάρχει πέτσα, υπάρχει Πέτσας!

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί