Πότε και πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Τη φιλοσοφία και τις διαδοχικές φάσεις του σχεδίου μετάβασης στη νέα κανονικότητα, με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ανακοίνωσε στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολούθησε η εξειδίκευσή τους.

“Το προσεκτικό άνοιγμα της οικονομίας είναι ένα ρίσκο που πρέπει να πάρουμε τώρα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος.

“Η κανονικότητα που γνωρίζαμε μέχρι τον Φεβρουάριο δε θα υπάρξει, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο” είπε ακόμη.

Όπως είπε ο υφυπουργός ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, από τις 4 Μαΐου ανοίγουν εταιρίες λιανικού εμπορίου: βιβλιοπωλεία, οπτικά, αθλητικός εξοπλισμός, εταιρίες που πωλούν φυτά.

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για το προσωπικό και τους πελάτες ενώ η έναρξη λειτουργίας είναι στις 10 π.μ. και προβλέπεται διεύρυνση ωραρίου κατά περίπτωση.

Στα καταστήματα έως 20 τ.μ επιτρέπεται η παρουσία έως 4 ατόμων – για άνω των 100 τ.μ. μέχρι 12 ατόμων + ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Στα σούπερ μάρκετ ισχύει η απόσταση 2 μέτρων ανά 2 ατόμων και ο μη σχηματισμός ουράς άνω των 5 ατόμων. Οι λαϊκές θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το 50% και οι παράλληλες αγορές όπως έχουν διαμορφωθεί.

Στις 11 Μαΐου ανοίγουν όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με τα παραπάνω μέτρα απόστασης πελατών.

Δείτε επίσης: Το διάγγελμα Μητσοτάκη για την άρση των μέτρων: Ανοίγουν μαγαζιά από 4 Μαϊου – Ελεύθερες οι εντός έδρας μετακινήσεις

Oι ανακοινώσεις 6 υφυπουργών και του Σ. Τσιόδρα για την άρση των μέτρων: Τα τρία στάδια της «εξόδου» από την κρίση (Live)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί