Η κατά Μαξίμου μετα-ποίηση του ελικικού: Νταξ, όλα θα φτιάξ, έβαλε ο Κυριάκος ταξ!

Του Θανάση Καρτερού

Ντάξ, λένε τώρα. Μπήκε ταξ. Ο πρωθυπουργός κατάργησε τα voucher κι όλα κανονικότητα. Για να δει βέβαια το φως το αληθινό λοιμώχθη άσχημα, πέρασε από σαράντα κύματα ελικικού, έγινε στο διαδίκτυο το πάρτι του νεούκτη, βγήκαν στο αντάρτικο οι επιστήμονες, ξελαρυγγιάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, έφαγε διακαναλικώς τα μούτρα του ο Άδωνις, έφαγε τη μούντζα της ζωής του ο Βρούτσης. Έβγαλαν οι βαξ-βαξ άπλυτα -μπλιαχ!- στη φόρα, πλημμύρισαν κουάξ-κουάξ οι βάτραχοι τη χώρα. Έπαθε μια αριστεία το Μαξίμου. Αλλά τελικά: Νταξ.

Νταξ, λένε τώρα! Θα ελέγξουν και τα ΚΕΚ, θα τα ταράξουν στην αξιολόγηση, θα φάει η μύγα σκόιλ. Τα ίδια ΚΕΚ που μέχρι χτες τα θεωρούσαν άξια όχι μόνο να μορφώνουν τον χύδην πληθυσμό, αλλά και να περιλάβουν έναντι αμοιβής, κάτι κατοστάρικα το κεφάλι, την επιμόρφωση των επιστημόνων της χώρας. Με πρόγραμμα ares-mares.gr, εγκεκριμένο από κοτζάμ αρμόδιο υπουργό. Αλλά κανένα πρόβλημα, καμιά κωλοτούμπα για να γλιτώσουν τα χειρότερα και τον εισαγγελέα. Όλα νταξ.

Νταξ, λένε τώρα! Έβαλε ταξ ο Μητσοτάξ. Ο αρχηγός του γαλατικού μας χωριού, που δεν δίστασε να στενοχωρήσει συγγενείς, μετακλητούς, δεμένους και λυτούς. Να αδειάσει υπουργό με τα κονέ, να αποδοκιμάσει υπουργό σε-όλα-ναι, να στερήσει από πλατφορμιστές τον κουνενέ. Έχει την ευθύνη, βέβαια, για την αρπαχτή από τον φίλο το ληστή. Διάβαζε, άκουγε, ήξερε. Αλλά περίμενε μπας και κοπάσει η τρικυμία. Και μόνο όταν τον έφτασε το κύμα αγριωπό, σάλταρε μακριά απ’ των voucher τον ποπό. Αν όχι η αρχή, πάντως, το τέλος άνδρα δείκνυσι. Νταξ.

Νταξ, λένε τώρα! Κανάλια, έντυπα, παπαγάλοι, λογοκριτές με ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ. Που δεν είδαν τόσες βδομάδες, δεν άκουσαν, δεν θεώρησαν μείζον θέμα, ούτε καν θέμα, το θέμα. Και το συνακόλουθο ανάθεμα, βεβαίως. Γινόταν της νταρντάνας στο διαδίκτυο, αλλά αυτοί μούγκα στη στρούγκα και πασχαλινή γαρδούμπα, μέχρι που έσκασε η κωλοτούμπα. Ξεφτίλες! Δεν ρώτησαν, δεν σκάλισαν, δεν φώναξαν, δεν αγανάκτησαν. Τους φτύνει τώρα η αλήθεια που έκρυψαν και αναρωτιούνται αν ψιχαλίζει. Αλλά νταξ, υπάρχουν κι ομπρέλες. Αν ο λεγάμενος τα σταξ, θα μπούνε πάλι όλα σε ταξ.

Νταξ, λένε τώρα. Νταξ, αλλά οι βάτραχοι, τι χάλια, τα καταφέραν τα βουβάλια. Βερεκεκέξ κουάξ-κουάξ, τη διασάλευσαν την ταξ. Κι άντε να δούμε πώς θα φτιάξ…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί