Γ. Δραγασάκης: Η κυβέρνηση καταργεί την έννοια του μισθού και προσβάλει τη νοημοσύνη του κόσμου (Ηχητικό)

«Εάν τα χρέη που δημιουργούνται λόγω της κρίσης δεν απορροφηθούν από κάποιο ευρωπαϊκό οργανισμό -αμοιβαιοποίηση του χρέους- τότε θεμελιώνεται μια νέα μελλοντική κρίση χρέους», προειδοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πανδημία

«Για τους νεοφιλελεύθερους, οι κρίσεις αποτελούν ευκαιρία για να καταργούνται εργασιακά δικαιώματα», τόνισε ο βουλευτεής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 τόνισε ότι «σε αυτή την κρίση μπαίνουμε με δύο δυνατά σημεία σε σχέση με το 2010. Πρώτον δεν είμαστε μόνοι μας και δεύτερον έχουμε απόθεμα ρευστότητας (“μαξιλάρι” 37 δισ.).

Επιπρόσθετα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι τα χρήματα που δίνονται για τη στήριξη της Οικονομίας εν μέσω πανδημίας «δεν είναι για την ανάπτυξη, είναι κόστος, ώστε για να αντέξουμε την υγειονομική κρίση».

Η κυβέρνηση καταργεί την έννοια του μισθού και προσβάλει τη νοημοσύνη του κόσμου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας για τα 800 ευρώ που δεν είναι για ένα μήνα αλλά για ενάμιση.

“Τα χρέη των πολέμων δεν πληρώνονται, αν δεν διαγραφούν, τότε θα έχουμε μια μελλοντική κρίση χρέους” είπε.

«Εάν τα χρέη που δημιουργούνται λόγω της κρίσης δεν απορροφηθούν από κάποιο ευρωπαϊκό οργανισμό -αμοιβαιοποίηση του χρέους- τότε θεμελιώνεται μια νέα μελλοντική κρίση χρέους», προειδοποίησε ο Γιάννης Δραγασάκης καθώς ήδη, όπως σημείωσε ο ίδιος πριν την κρίση του κορωνοϊού, «είχαμε μια παγκόσμια οικονομία φορτωμένη με χρέη, η οποία συντηρείτο με “ενέσεις” από τις κεντρικές τράπεζες. Δεν είχαμε μια υγιή οικονομία».

Η ΑΥΓΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί