Επιστροφή στα μνημόνια ετοιμάζει η κυβέρνηση για την περίοδο μετά την κρίση του κορωνοϊού

Επιστροφή στα μνημόνια, την εργασιακή επισφάλεια και τη σκληρή λιτότητα θυμίζουν οι αρχές πάνω στις οποίες σκοπεύει να στηρίξει η κυβέρνηση την επανεκκίνηση της οικονομίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Πέτσα.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με «πολύ φθηνά περιουσιακά στοιχεία, είτε μιλάμε για τα ακίνητα είτε μιλάμε για την αποτίμηση των εταιρειών εισηγμένων και μη», καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό «και μια πολιτική που στόχο έχει να μειωθούν φόροι και εισφορές». Ετσι περιέγραψε τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση προκειμένου να να επανεκκινήσει την οικονομία. Με άλλα λόγια εμμονή στην νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία που έθεσε σε κίνδυνο το δημόσιο σύστημα υγείας και επιστροφή στα μνημόνια.

Ο κος Πέτσας επιβεβαίωσε ότι θα σταδιακά θα ανοίξουν κλάδοι της οικονομίας, όπως ο τουρισμός κάποια στιγμή, αλλά προσεκτικά με μέτρα προστασίας και με συγκεκριμένη διαδικασία, όπως είπε χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει τι είδους μέτρα θα είναι αυτά. «Εκμεταλλευόμαστε αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι τις 27 Απριλίου, ώστε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο θα το δουν οι Έλληνες, να ξέρουν τι τους ξημερώνει». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τις φήμες για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών μετά την ανακοίνωση του νέου προγράμματος της κυβέρνησης. Δεν παρέλειψε ωστόσο να επαναλάβεικ τη βασική ιδεολογική και επικοινωνιακή γραμμή πάνω στην οποία θα κινηθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, γραμμή που δείχνει επιθυμαία να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά πάνω στον ηρωισμό των ανθρώπων του εθνικού συστήματος υγείας και τη συνέπεια των πολιτών που ανέδειξαν το κοινωνικό κράτος σε πρώτιστη προτεραιότητα στην πολιτική ατζέντα.

«Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Και στους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι κάνουν ένα σωρό πολύτιμα πράγματα, είτε βάζουν πράγματα στο ράφι των σούπερ μάρκετ είτε ασχολούνται με την καθαριότητα στους Δήμους» είπε ο κος Πέτσας χαρακτηριστικά. « Υπήρχε και μία σοβαρή ιδεολογική αναφορά η οποία δεν συζητήθηκε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, που έχει να κάνει με το τι Κράτος θέλουμε. Θέλουμε ένα αποτελεσματικό Κράτος. Αυτό είπε ο Πρωθυπουργός. Γιατί η εμπιστοσύνη εμπεδώνεται από ένα αποτελεσματικό Κράτος»

Ολόκληρη η απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων Πέτσα: Εδώ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί