Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη Λάρισα – Μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούν τη συνοικία της Νέα Σμύρνης στη Λάρισα που από το βράδυ της Πέμπτης βρίσκεται αποκλεισμένη έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Δείτε: Συναγερμός στη Λάρισα: Επιβεβαιώθηκαν 13 θετικά κρούσματα κορωνοϊού

Νέα τεστ αναμένονται να γίνουν στον πληθυσμό λόγω «αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου».

Χθες, μετά από εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου -σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη- η συνοικία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς 20 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Αρχικά, θετικός στον ιό βρέθηκε ένας 32χρονος Ρομά, με τις αρμόδιες αρχές να προχωρούν στη γνωστή διαδικασία ιχνηλάτησης στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του. Νέα τεστ αναμένονται να γίνουν και σήμερα.

Από το μέτρο αυτό θα επηρεαστούν οι ζωές 5.000 πολιτών ανέφερε ο Δήμαρχος Λαρισαίων με την καραντίνα να διαρκεί μέχρι τις 23 Απριλίου και να αφορά τον οικισμό Ρομά αλλά και μέρος της συνοικίας που περικλείεται από τις εξής οδούς: Αεροδρομίου – Σωκράτους – Πλάτωνος – Λεωφόρο Καραμανλή – Δανάης – Σάκη Καράγιωργα, όπως αναφέρει το onlarissa.gr.

 Μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο

Στη Λάρισα μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορωνοϊού Σωτήρη Τσιόδρα, μετά τον εντοπισμό πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού σε οικισμό της πόλης.

Το κλιμάκιο αναμένεται να φτάσει με ελικόπτερο Super Puma στην 1η Στρατιά Λάρισας και στη συνέχεια θα έχει σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη. Ακολούθως θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά, καθώς και με τους επικεφαλής των μέτρων για την τήρηση της καραντίνας στον οικισμό όπου διαπιστώθηκαν τα κρούσματα.

Σημειώνεται ότι στο κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετέχουν ακόμα ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γ.γ. Κοινωνικής αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου. Το κλιμάκιο συνοδεύει ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτός από τον οικισμό των Ρομά όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ 20 κρούσματα της επιδημίας, σε καραντίνα θα μπει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας, καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα είχε επαφές και με μη διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

Όλοι οι θετικοί στον ιό θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας και συγκεκριμένα στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Αρωγή», όπου θα παρακολουθούνται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία με μέριμνα της ΓΓΠΠ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί