Γαλλία – κορονοϊός: 14χρονος εκτυπώνει τρισδιάστατες μάσκες για γιατρούς και νοσηλευτές

Ο Ρομέο έχει πάθος με τους τρισδιάστατους εκτυπωτές. Εν μέσω πανδημίας, αποφάσισε να βοηθήσει εμπράκτως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο της περιοχής του εκτυπώνοντας 200 πλαστικές μάσκες προστασίας.

Από το δωμάτιό του, ο 14χρονος Γάλλος Ρομέο βρήκε έναν τρόπο να βοηθήσει τους γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου της περιοχής του στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Έχοντας πάθος με τους τρισδιάστατους εκτυπωτές και διαθέτοντας τρεις στο σπίτι εντόπισε στο διαδίκτυο ένα πρότυπο μάσκας προστασίας (τοποθετείται πάνω από τη χειρουργική μάσκα και καλύπτει και τα μάτια), το οποίο είχε μοντελοποιήσει γνωστή εταιρεία τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Αποφάσισε να το δοκιμάσει κι αφότου είδε ότι το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό, συνδέθηκε σε μια πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή τους κατασκευαστές με τους πελάτες προϊόντων τρισδιάστατης εκτύπωσης για να δει σε ποιο νοσοκομείο θα μπορούσε να στείλει τις μάσκες του. Τελικά, εντόπισε το νοσοκομείο της γειτονιάς του.

Χρειάστηκε μισή ώρα ο Ρομέο για να εκτυπώσει μια μάσκα σε έναν από τους τρισδιάστατους εκτυπωτές του. Επομένως, σε διάστημα μιας ώρας εκτύπωσε έξι. Μέχρι στιγμής, έχει εκτυπώσει και ήδη παραδώσει αυτοπροσώπως 200 συνολικά μάσκες.

«Ήταν πολύ ευχαριστημένοι που τις παρέλαβαν τόσο γρήγορα και οι νοσηλεύτριες καταχάρηκαν γιατί οι μάσκες είναι πολύ πιο αποτελεσματικές και άνετες σε σχέση με τα γυαλιά που φοράνε», δήλωσε ο Ρομέο κατευχαριστημένος στο γαλλικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί