50 νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα – 81 νέα κρούσματα

Ν. Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα – Άμεση απαγόρευση των πτήσεων ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων

Αυξήθηκαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα μιας και ένας ακόμη πολίτης έχασε τη ζωή του μέσα σε μία μέρα. Έτσι οι νεκροί από τον ιό φτάνουν τους 50 .

Την ίδια ώρα τα νέα κρούσματα του Covid- 19 είναι 81 με το συνολικό αριθμό των περιπτώσεων στη χώρα μας να είναι πλέον 1.415.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα, και οι διασωληνωμένοι ασθενείς αυξήθηκαν.

Επίσης, καταγράφηκαν επιπλέον 20 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα πάνω από 17.000 τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (81 επιπλέον από χθες), 90 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αττική.

Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 189.000 κρούσματα και πάνω από 4.000 θάνατοι.

Στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί 42.000 κρούσματα και 29.000 θάνατοι.

Νίκος Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η Φούστανη στην Έδεσσα

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι τίθεται σε καραντίνα η δημοτική ενότητα Φούστανης στην Έδεσσα και συγκεκριμένα στο νομό Πέλλας, μετά από εξέταση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Η έναρξη της καραντίνας ξεκινά από τις 8 το βράδυ. 

Για το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος είπε ότι ξεκίνησε από το Τσεσμέ για την Ισπανία. Στις 23 Μαρτίου η Τουρκία αρνήθηκε την επιστροφή του και έδεσε στα ανοικτά του Πειραιά. Στις 29 Μαρτίου ενημερωθήκαμε για έναν Ελβετό υπήκοο ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. 20 άτομα συνολικά βρέθηκαν θετικά και μπήκαν σε απομόνωση. 

Επίσης, ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την άμεση απαγόρευση των πτήσεων ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, στο πλαίσιο νέων περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις δήμαρχοι των νησιών των Βορείων Σποράδων είχαν ζητήσει αυστηρή τήρηση των απαγορεύσεων για την μετακίνηση πολιτών -ίσως και την απόλυτη απαγόρευση- ενόψει της περιόδου του Πάσχα.

Είχαν αιτηθεί ακόμη ακόμη να απαγορευθεί η ακτοπλοϊκή μετακίνηση μη μόνιμων κατοίκων και οι νησιώτες που μεταβαίνουν στον Βόλο, στην Αθήνα ή σε κάποιο άλλο αστικό κέντρο για διεκπεραίωση υποχρεώσεών τους, μόλις επιστρέφουν στο νησί τους να μπαίνουν σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα.

Την κοινή επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς υπογράφουν οι δήμαρχοι Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, Σκοπέλου, Σταμάτης Περίσης και Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί