Εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας, σεις κύριε πρωθυπουργέ πότε;

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη

andrikakisalekos@gmail.com

Είδα χθες τον πρωθυπουργό, σε ένα ακόμα διάγγελμά του, να μας μιλάει, πέραν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας, για το χρέος και την ατομική ευθύνη που δεν εκπληρώθηκε από εμάς, γι αυτό, λέει, προέκυψαν οι απαγορεύσεις. Τον άκουσα να λέει ότι μας μιλάει από την πρώτη στιγμή ειλικρινά. Κι ότι η κυβέρνησή του εκπλήρωσε το χρέος και τις ευθύνες, έναντι της πατρίδας και των πολιτών.

Επικοινωνιακή καταιγίδα, που στοχεύει στο εξής: η κερά Μαρία, που βγαίνει στο δρόμο κι μπάρμπα Μήτσος, που ψάχνει πώς να πάει στα εγγόνια του, είναι αυτοί που θα φταίνε αν το πρόβλημα στην Ελλάδα γιγαντωθεί!

Αυτό κάνουν, από ιδεολογία, οι νεοφιλελεύθεροι, σαν τον Μητσοτάκη. Οι ευθύνες ατομικά στον καθένα, για να βγαίνει έξω η ευθύνη τους. Μιλάει στα άτομα, ούτε καν στους κατά μόνας πολίτες.

Εσύ θα φταις, λοιπόν, κερά Μαρία, εσύ μπάρμπα Μήτσο, αν πεθαίνουν σε λίγο ακόμα περισσότεροι γύρω σου. Όχι επειδή ο Μητσοτάκης, και πριν και τώρα, απαξίωσε με τον χειρότερο τρόπο το δημόσιο σύστημα υγείας...

Εσύ θα φταις, όχι το γεγονός ότι το διαλυμένο σύστημα υγείας, που στηρίζεται μόνο στο φιλότιμο των ανθρώπων του, δεν κάνει τεστ διάγνωσης του ιού.

Εσύ φταις που δεν έχει μάσκες και γάντια, δεν έχει αντισηπτικά η χώρα. Και δεν έχουν, κυρίως, οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή, γιατροί και νοσηλευτές.

Εσύ θα φταις, λέει ο νεοφιλελεύθερος πρωθυπουργός, αν το σύστημα λυγίσει από τα πολλά κρούσματα.

Όμως…

Δε λέει ο κύριος πρωθυπουργός ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του χτύπησαν, απαξίωσαν, διέλυσαν το σύστημα υγείας, όσο αυτό μπόρεσε να στηριχτεί τα προηγούμενα χρόνια, μετά την προηγούμενη συνειδητή καταστροφή που επέφεραν Μητσοτάκης, Σαμαράς, Γεωργιάδης. Δε μας λέει – μέσα στην “ειλικρίνειά” του – ότι ακύρωσαν από την πρώτη μέρα τις χιλιάδες προσλήψεις γιατρών που είχαν δρομολογηθεί και είχαν ξεκινήσει. Τις ακύρωσαν γιατί η δική τους αντίληψη είναι αυτή που εξέφρασε ο Μητσοτάκης ως υπουργός του Σαμαρά: “Έχουμε πλεονάζον ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία”! Ναι, αυτό είχε πει πριν υπογράψει απολύσεις…

Δε μας λέει ότι την ώρα που ακύρωναν τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, έπαιρναν μέσα σε μερικές στιγμές, 1.500 φρουρούς, αστυνομικούς, προφανώς για να μας ελέγχουν τώρα μη βγούμε στο δρόμο.

Δε μας λέει γιατί τα νοσοκομεία – όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γιατροί, μέσω των συλλογικών τους οργάνων- έμειναν χωρίς υλικά ατομικής υγιεινής. Χωρίς όπλα στον πόλεμο, όπως χαρακτηριστικά έγραψε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών.

Δε μας λέει γιατί άφησε τους πολίτες χωρίς ατομικά είδη υγιεινής, αφού επίταξε τα πάντα από την αγορά, όταν πλέον η κατακραυγή από τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, γιατρούς και νοσηλευτές, έπεσε πάνω του, με δημόσιας καταγγελίες.

Εμείς, λοιπόν, κύριε πρωθυπουργέ, κάναμε ως πολίτες (όχι ως άτομα, μην ξαναχρησιμοποιήσετε αυτό τον προσβλητικό όρο) ό,τι έπρεπε. Κλειστήκαμε μέσα, σταματήσαμε να βλέπουμε φίλους συγγενείς, μείναμε μακριά από τους γονείς, από τους παππούδες και τις γιαγιάδες, από τα παιδιά και τα εγγόνια. Αλλάξαμε όλη τη ζωή μας, χάσαμε δουλειές (με την άδειά σας, αφού εσείς δε σταματήσατε να νομοθετείτε στα κρυφά, αλλά πού θα πάει, όλα θα τα μάθουμε εκ των υστέρων!)

Όλος ο ελληνικός λαός ζει με τον φόβο, την αγωνία, τον τρόμο, χωρίς να ξέρει ποιος είναι πραγματικά ο κίνδυνος, αφού βλέπει τον άνθρωπο που τον προειδοποιεί (ή τον τρομοκρατεί) κάθε απόγευμα (πέραν από εσάς είναι και ο επικοινωνιακός κύριος Τσιόδρας που ανέλαβε το βαρύ φορτίο…) όχι μόνο να κυκλοφορεί άνετα, αλλά να μαζεύει και κόσμο έξω από τις εκκλησίες που ψάλλει. Πέρα από τον φόβο, νιώθει μπερδεμένος με τα τόσα αντιφατικά. Πώς, για παράδειγμα, ο κ. Τσιόδρας μάς έλεγε τον Ιανουάριο ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τον κορονοϊό αφού είναι μια μορφή γρίπης και δεν πρέπει να ανησυχούμε ενώ τώρα δακρύζει μπροστά στις κάμερες αφού – λέει- δεν σκεφτόμαστε τους παππούδες και τις γιαγιάδες (και μόλις συνέρχεται κυκλοφορεί μαζεύει κόσμο έξω από τις εκκλησίες).

Πραγματικά δεν ξέρω τί γίνεται και σε τι στοχεύει όλο αυτό. Πραγματικά δεν ξέρω μέχρι που είναι η αλήθεια και πού ξεκινάει η υπερβολή, με στόχο τη χειραγώγηση, μέσω του γενικευμένου φόβου και της σιωπής.

Αλλά αυτά θα τα ξαναπούμε.

Θέλω να πω, κύριε πρωθυπουργέ, εμείς, οι πολύ περισσότεροι, το καθήκον, το χρέος, την ευθύνη μας, τα εκπληρώσαμε.

Σεις για όλα αυτά, το σύστημα υγείας, στη στήριξή του (όχι με ψευτοπαλαμάκια της συζύγου σας) τί κάνατε;

Τί κάνατε για τη βοήθεια στον πληθυσμό, στους πολίτες; Σεις δεν ήσασταν που βλέπατε επί μέρες τις εκκλησιές γεμάτες με – κατά τη σκέψη που μας έχετε επιβάλλει- υποψήφια θύματα του κορονοϊού, χωρίς να παίρνετε καν απόφαση να κλείσουν οι ναοί, όταν έκλεισαν ακόμα και στο Ιράν οι τόποι λατρείας;

Και την ίδια ώρα που όλοι είναι σκυμμένοι, φοβισμένοι, αγχωμένοι, υποταγμένοι, τέλος πάντων, εσείς περνάτε την απελευθέρωση των απολύσεων, τον περιορισμό, μέχρι εξαφάνισης, της απεργίας και των διαδηλώσεων. Και προφανώς πολλά άλλα που θα μαθαίνουμε σταδιακά…

Λοιπόν, αν θέλετε να είστε ειλικρινής, πείτε μας, όχι με fake αλλά με αποδείξεις:
Πόσοι γιατροί προσελήφθησαν και πού;

Πόσο προστατευμένοι είναι οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή, τους οποίους “τιμάτε” στα λόγια και διώκετε, χρόνια πολλά, με έργα;
Πώς πραγματικά ελέγχετε τη νόσο; Γιατί έχετε σχεδόν αποκλείσει την πιθανότητα τεστ στους ανθρώπους από το δημόσιο σύστημα (την ίδια ώρα που ο φανατικός σας Πορτοσάλτε διαφημίζει από ραδιοφώνου τα τεστ των ιδιωτικών κέντρων έναντι υψηλής αμοιβής).

Πώς στηρίζετε, εκτός όλων αυτών, τα “άτομα” που χρειάζονται τη βοήθεια του κράτους;

Πώς θα ζήσουν οι άνεργοι ή οι επιχειρηματίες που έκλεισαν αναγκαστικά, τις εργασίες τους. Πώς θα τους βοηθήσετε με κάποιο 800άρι, κάποια στιγμή και σε κάποιο μελλοντικό χρόνο, όπως με το δώρο Πάσχα, που είπατε ότι θα δοθεί, αλλά μάλλον δε θα δοθεί ποτέ;

Πώς ενισχύετε την πραγματική οικονομία;

Πώς αντιμετωπίζετε την αισχροκέρδεια σε συνθήκες “πολέμου” (αυτό μας περιγράφετε απόγευμα παρά απόγευμα με τα διαγγέλματά σας); Με τη “φυσική δικαιολογία” του συνεργάτη σας, γραφικού ακροδεξιού, Γεωργιάδη;

Πώς προετοιμάζεστε για το αύριο, όταν πλέον αυτός ο φόβος θα περάσει και θα έλθει η τραγική πραγματικότητα μπροστά μας.


Πώς…

Πώς….

Πώς…

Τι κάνατε σε τόσα μέτωπα, θα μας πείτε κύριε Μητσοτάκη για να δούμε αν τελικά εσείς νιώθετε ευθύνη ή απλά σκέφτεστε, ως προορισμένος από την ιστορία, ότι έχετε έναν λαό να κυβερνήσετε;

Ξέρετε, δεν είναι όλα επικοινωνία, ακόμα και αν ήδη στην ενημέρωση έχετε επιβάλλει έναν στρατό τρομοκρατίας και επιβολής…

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας, σεις κύριε πρωθυπουργέ πότε;”

  1. Anti-logos

    Κύριος“ο κυρίαρχος του εαυτού του , ο έντιμος και αξιοπρεπής άντρας, αυτός που κρατάει πάντα τη θέση του (κυριαρχεί επ αυτής)”
    Πληρούνται οι προϋποθέσεις…..για την χρήση??
    Αυτό που μάθαμε από τη παγκόσμια συμφορά, είναι ότι, αισχρότερο και πιο εγκληματικό από τον νέο-καπιταλισμό και την επιβολή νέο-φιλελεύθερων, απάνθρωπων πολιτικών, είναι να γίνονται με αφορμή μια απειλή θανάτου από μια πανδημία, σε βάρος τρομοκρατημένων πολιτών.
    Όσοι νοιώθουν ασφαλείς με ότι συμβαίνει τώρα, μετά την κρίση να επισκεφτούν κάνα Δαφνί, κάνα Αιγινήτειο, επειγόντως. Μην το αμελήσουν.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί