«Ναι» από τις τοπικές αρχές για κλειστή δομή στη Σιντική Σερρών

Το πράσινο φως από τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Σιντικής Σερρών (με εξαίρεση τη Λαϊκή Συσπείρωση) πήρε η κυβέρνηση για να προχωρήσει στη δημιουργία κλειστής δομής για τους πρόσφυγες, στην περιοχή. 

Με κοινή τους δήλωση, οι δημοτικές παρατάξεις —επικαλούμενες «εθνικούς λόγους»— γνωστοποίησαν την απόφασή τους να επιτρέψουν τη δημιουργία κλειστής δομής στην περιοχή «Κλειδί», αποτρέποντας —όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά— «κάθε πρόκληση διχασμού» των κατοίκων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι βουλευτές Σερρών της Νέας Δημοκρατίας (Κώστας Αχ. Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου, Θεόφιλος Λεονταρίδης), οι οποίοι με ανακοίνωσή τους στηρίζουν την επιλογή δημιουργίας κλειστού κέντρου στην περιοχή τους, υποστηρίζοντας πως αποτελεί τη «μόνη λύση» και την «ελάχιστη βοήθεια», την οποία «μπορεί να προσφέρει ο νομός μας στην δοκιμασία την οποία υφίσταται ολόκληρη η Ελλάδα».  

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, εξέφρασε την ικανοποίηση του, σημειώνοντας τα εξής: «Οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές ενώνονται και βρίσκουν λύσεις. Με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε τις κοινές προκλήσεις. Το παράδειγμα του ακριτικού Δήμου Σιντικής πιστεύω θα ακολουθήσει η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στα νησιά μας»

Υπενθυμίζεται ότι χθες (Παρασκευή) ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έκανε πίσω ολοταχώς στο θέμα της κατασκευής κλειστών δομών, αποφασίζοντας την παύση των κινητοποιήσεων

Η κοινή δήλωση των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Σιντικής Σερρών 

Για τη δημιουργία κλειστής δομής

Εθνικοί λόγοι υπαγορεύουν αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η Πατρίδα…

Για αυτούς τους λόγους, με δημοτική ομοψυχία, όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Σιντικής (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία είναι κατά της λειτουργίας δομών σε όλη την Ελλάδα), αποφάσισαν ομόφωνα να επιτρέψουν τη δημιουργία κλειστής δομής περιορισμένου χρόνου για τη διαχείριση μέχρι απελάσεως των παράνομων μεταναστών, στην περιοχή «Κλειδί», αποτρέποντας κάθε πρόκληση διχασμού των κατοίκων του Δήμου.

ΦΩΤΗΣ ΔΟΜΟΥΧΤΣΙΔΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ
ΖΗΣΗΣ ΛΟΥΓΓΟΣ
ΟΛΓΑ ΦΥΤΑΓΚΟΥΡΙΔΟΥ
ΙΩΣΗΦ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί