Συνάντηση Γιάννη Κουράκη με τον Αντώνη Παπαδεράκη

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης συναντήθηκε  σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, κ. Αντώνη Παπαδεράκη στα γραφεία της ΠΕΔ στο Ηράκλειο.

Ο κ Παπαδεράκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης για τις δράσεις και πρωτοβουλίες της που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης γύρω από τα θέματα της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της κοινωνικής οικονομίας.

Ειδικότερα συζητήθηκε η συμβολή των Δήμων αλλά και της ΠΕΔ Κρήτης, τόσο στα θέματα ανάπτυξης  και στήριξης της επιχειρηματικότητας όσο και στις πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Κρήτη μέσω της δημιουργίας ενός Περιφερειακού Φόρουμ, προκειμένου να διατυπωθούν προτάσεις ,να υπάρξει καλύτερος συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και να αναπτυχθούν συγκεκριμένες δράσεις παρέμβασης.

Ο Γιάννης Κουράκης και ο Αντώνης Παπαδεράκης συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει διασύνδεση της Επιστημονικής Κοινότητας και των Εκπαιδευτικών- Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Κρήτης με την τοπική οικονομία και την επιχειρηματικότητα προκειμένου να προκύψει προστιθέμενη αξία για τις επιχειρήσεις και κατοίκους του νησιού μας.

Τέλος κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει συνεχής διάλογος μεταξύ ΠεριφέρειαςΠΕΔ και Δήμων αναφορικά με τις δράσεις που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα γύρω από τα θέματα της κοινωνικής οικονομίας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί