Αμήχανη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα έκτροπα σε Λέσβο και Χίο (Βίντεο)

Με μια αμήχανη δήλωση προσπάθησε η Ελληνική Αστυνομία να «ξεπεράσει» τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τη Λέσβο και τη Χίο όπου αποτυπώθηκαν -μεταξύ άλλων- αστυνομικοί να βανδαλίζουν και να σπάνε αυτοκίνητα πολιτών.

Με μια άτολμη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος αναφέρθηκε γενικά και αορίστως σε «συμπεριφορές και πράξεις που σχετίζονται με τα γεγονότα στη Λέσβο και τη Χίο» που «θα διερευνηθούν σε βάθος», παραπέμποντας σε χθεσινή ανακοίνωση.

«Έκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές. Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, όσα κι αν έχουν υποστεί, οι αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή», ανέφερε.

Παράλληλα ωστόσο έδωσε το γενικό πλαίσιο των αποφάσεων που θα παρθούν μιλώντας για αμφισβήτηση του κράτους δικαίου.

«Οι αποφάσεις που χρειάζεται να παρθούν, θα παρθούν με ψυχραιμία, με προσήλωση στην αποστολή του Σώματος, αλλά και πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τόπος, η Αστυνομία και οι αστυνομικοί, σε πρωτόγνωρες συνθήκες αμφισβήτησης του κράτους δικαίου», κατέληξε ο Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής ΑστυνομίαςΑστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρονόπουλουσχετικά με τα γεγονότα σε Λέσβο και Χίο

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από χθες ανακοίνωσε ότι όλες οι συμπεριφορές και οι πράξεις που σχετίζονται με τα γεγονότα στη Λέσβο και τη Χίο θα διερευνηθούν γρήγορα και σε βάθος.

Οι όποιες ευθύνες, θα καταλογισθούν μέχρι κεραίας.

Έκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές. Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, όσα κι αν έχουν υποστεί, οι αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή.

Η εντολή της πολιτικής ηγεσίας και η θέληση της φυσικής ηγεσίας του Σώματος είναι ρητή και ξεκάθαρη:

Οι αποφάσεις που χρειάζεται να παρθούν, θα παρθούν με ψυχραιμία, με προσήλωση στην αποστολή του Σώματος, αλλά και πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τόπος, η Αστυνομία και οι αστυνομικοί, σε πρωτόγνωρες συνθήκες αμφισβήτησης του κράτους δικαίου.»

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί