Συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρωτοπρεσβύτερου Κ. Καλαϊτζάκη

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, με αφορμή τον θάνατο του πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου και πρώην Γενικού Αρχιερατικού της Μητρόπολης, π. Κωνσταντίνου Καλαϊτζάκη.

Δείτε: Έφυγε από τη ζωή ο πρωτοπρεσβύτερος Κ. Καλαϊτζάκης

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου μετά βαθυτάτης θλίψεως αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Κωνσταντίνου Καλαϊτζάκη, πρώτου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου αυτής και πρώην εφημερίου της ενορίας Αγίας Κυριακής Κασταμονίτσας Πεδιάδος.

Ο πολύ αγαπητός μας π. Κωνσταντίνος με δυσεύρετο ζήλο, ανιδιοτέλεια, με προθυμία, με περισσή αγάπη αφοσιώθηκε εις την  διακονία της Εκκλησίας και προσέφερε τον εαυτό του στην υπηρεσία της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου εκ της νευραλγικής θέσεως του πρώτου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου αυτής, αλλά και ως μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, ενισχύοντας λυσιτελώς και πολλαπλώς, με αγάπη, διάκριση και υπομονή σύνολο το έργο της Μητροπόλεώς μας.

Η σορός του εκλιπόντος κληρικού αφίχθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Κασταμονίτσας τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου και ώρα 22:00΄, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας τέλεσε τρισάγιο και ακολούθησε η ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου.

Το πρωί της Τρίτης 25ης Φεβρουαρίου τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Κασταμονίτσας η Θεία Λειτουργία και στις 15:00΄ θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία. 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί