Αντεπίθεση για να σταματήσει η κοινωνική ισοπέδωση, ο αυταρχισμός, η απάτη των “αρίστων”

Ανοικτή πολιτική εκδήλωση πραγματοποιεί αυτό το Σάββατο ο ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Tae Kwon Do του Φαλήρου στις 6.30 με σύνθημα

«Παίρνουμε το αύριο στα χέρια μας – Υπερασπιζόμαστε την κοινωνία»

Θέμα «Επτά μήνες κυβέρνηση ΝΔ: Η απάτη των “Αρίστων” αποκαλύπτεται»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το προσκλητήριο στην ομιλία Τσίπρα στο κλειστό γήπεδο του Ταε Κβο Ντο αποτελεί το σημείο καμπής – την αφετηρία που θα σηματοδοτήσει την έξοδο από την εσωστρέφεια και την εκκίνηση της «δεύτερης φοράς αριστερά», της πορείας προς την δεύτερη διακυβέρνηση του κόμματος.

Είναι μια εκκίνηση που επιχειρείται μέσα σε συνθήκες σκληρής πόλωσης μετά την μετωπική σύγκρουση για την Προανακριτική κατά Παπαγγελόπουλου και το σκάνδαλο Novartis, πέρα όμως από την καταγγελία της θεσμικής εκτροπής της κυβέρνησης στην πρώτη γραμμή της επίθεσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΝΔ θα μπει η θερμή κοινωνική και οικονομική ατζέντα.

Πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο, στις 6.30, θα παρουσιαστεί η «Μαύρη Βίβλος» της επτάμηνης διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

«Η εκδήλωση  θα είναι γεμάτη από εκπλήξεις, η αποδόμηση της 7μηνης διακυβέρνησης των “αρίστων” της ΝΔ θα γίνει με τρόπο που δεν έχουμε συνηθίσει σε κομματικές εκδηλώσεις», τονίζουν οι διοργανωτές, αρνούμενοι να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η παρουσίαση της «Μαύρης  Βίβλου» είναι βασισμένη σε οπτικοακουστικό ακουστικό πάνω σε έξι θεματικές ενότητες: διαφθορά, εργασιακά, ασφάλεια, κοινωνικό κράτος, fake news και «απάτη των αρίστων».

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που ένα από τα συνθήματα της συγκέντρωσης του Σαββάτου είναι «Η απάτη των αρίστων αποκαλύπτεται», ενώ κεντρικό σύνθημα είναι «Παίρνουμε το αύριο στα χέρια μας- υπερασπιζόμαστε την κοινωνία».

Με τη συγκέντρωση στο Τάε Κβο Ντο, ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει, μεταξύ άλλων, να ξεφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εσωστρέφεια που προκαλείται από τη μάχη μηχανισμών για τη φυσιογνωμία του κόμματος, αλλά και τη διαμόρφωση των νέων συσχετισμών που θα προκύψουν από το Συνέδριο και να επικεντρωθεί στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

«Παίρνουμε το αύριο στα χέρια μας – υπερασπιζόμαστε την κοινωνία» είναι άλλωστε και το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης, το οποίο δίνει και το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η Κουμουνδούρου. Πρόκειται για μια τακτική που αποτυπώνει και το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ότι «μπορεί να εκπροσωπούμε τις λαϊκές τάξεις και την νεολαία, δεν είμαστε όμως ακόμη το κόμμα των λαϊκών τάξεων και της νεολαίας».

Ως εκ τούτων, ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει σε πρώτο πλάνο την παγίωση και διεύρυνση της σχέσης του με τις εργατικές και λαϊκές τάξεις και αυτή η προσπάθεια περνά μέσα από την ανάδειξη των μεγάλων ανοιχτών μετώπων, όπως και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό και στο κοινωνικό κράτος.

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί