Ημερίδα εκπαίδευσης στελεχών του αεροδρομίου Ηρακλείου για τον κορωνοϊό

Ημερίδα για την εκπαίδευση εργαζόμενων των υπηρεσιών του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» και του Ειδικού Περιφερειακού Ιατρείου για την εφαρμογή των οδηγιών διαχείρισης ύποπτου περιστατικού κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Η ενημέρωση  πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Εσωτερικής Παθολογίας & Μολυσματικών Ασθενειών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιο Κρήτης και πρόεδρο της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων ΠΑΓΝΗ, Αχιλλέα Γκίκα και τις νοσηλεύτριες της Επιτήρησης Λοιμώξεων του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Γκίκας, το ύποπτο κρούσμα καθορίζεται από τη συμπτωματολογία αλλά και από κάτι που μπορεί να έχει σχέση ή επαφή με την επαρχία Ουχάν της Κίνας, απ’ όπου και ξεκίνησε η επιδημία.

Ο καθηγητής ανέφερε «ο καιρός ανοίγει και οι συνθήκες γίνονται δυσμενείς για τον ιό όταν αραιώσει η ατμόσφαιρα», ωστόσο όπως υπογράμμισε, «η επιδημία δεν είναι παγκόσμια».

«Η περιοχή μας είναι λιγάκι ευαίσθητη γιατί έχουμε πάρα πολλές αεροπορικές μετακινήσεις, οπότε καλό είναι το προσωπικό του αεροδρομίου να είναι καλά εκπαιδευμένο για να μπορέσει να αντιδράσει σωστά την κατάλληλη ώρα» ανέφερε ο κ. Γκίκας, προσθέτοντας ωστόσο ότι βάσει της κατάταξης του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, ο κίνδυνος για την εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού στην Κρήτη παραμένει χαμηλός.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Γκίκας, μόλις εντοπιστεί κάποιο κρούσμα, τα πρώτα βήματα είναι:

  1. Δίνεται κατευθείαν μάσκα σε αυτόν που το φέρει.
  2. Έπειτα κάνει εξετάσεις αφού φορέσει την ειδική προστατευτική στολή.
  3. Εν συνεχεία μεταφέρεται στο νοσοκομείο.
  4. Τελικός σκοπός είναι να μην υπάρξει άλλη επαφή του ανθρώπου αυτού με την υπόλοιπη κοινότητα.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, ενώ αντίστοιχη ενημέρωση θα γίνει και στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Δείτε φωτογραφίες του imageonline.gr από την ημερίδα:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί