Europa League: Πικρό φινάλε για Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη

Ολυμπιακός – Άρσεναλ 0-1

Ο Ολυμπιακός, παρά την καλή του απόδοση για 80 λεπτά, ηττήθηκε από την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη με 0-1 στο πρώτο ματς για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ και οι ελπίδες του για πρόκρισή του λιγόστεψαν πάρα πολύ ενόψει της ρεβάνς σε μία βδομάδα, στην οποία δε θα αγωνιστεί ο Σεμέδο, που συμπλήρωσε κάρτες. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Λακαζέτ στο 81’.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα με φόρα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν ο Ελαμπντελαουί, ο Σεμέδο, ο Μπα και ο Τσιμίκας. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής έπαιζαν Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά, στα άκρα της επίθεσης Βαλμπουενά και Μασούρας και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Από την άλλη η Άρσεναλ είχε τον Λένο στο τέρμα και τετράδα στην άμυνα τον Παπασταθόπουλο και τον Σακά ως δεξί και αριστερό μπακ αντίστοιχα και τους Μουστάφι και Νταβίντ Λουίζ ως στόπερ. Κλασικός αμυντικός μέσος ήταν ο Γκεντουζί και μπροστά του έπαιζαν ως δύο εσωτερικοί επιθετικοί μέσοι ο Γουίλοκ και ο Τσάκα, ενώ Ομπαμεγιάνγκ και Μαρτινέλι κινούνταν στα άκρα και προωθημένος ήταν ο Λακαζέτ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο γήπεδο και στο 3’ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με το διαγώνιο σουτ του αφύλακτου Bαλμπουενά από θέση μέσα αριστερά να αποκρούεται δύσκολα από τον Λένο. Η Άρσεναλ, που σιγά-σιγά ισορρόπησε, απάντησε στο 20’, όταν ο Μαρτινέλι πάσαρε στον Λακαζέτ, που βρισκόταν φάτσα με το γκολ και σούταρε λίγο έξω από τη μικρή περιοχή με το αριστερό, για να φύγει η μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός ήταν πιο πιεστικός και είχε καλύτερη εικόνα από την αντίπαλό του, αλλά δέχθηκε το γκολ στο 81’. Μετά από συνδυασμό Ομπαμεγιάνγκ και Σακά από αριστερά, ο τελευταίος βρήκε με συρτή σέντρα τον Λακαζέτ στο ύψος της μικρής περιοχής κι αυτός με πλασέ στην κίνηση εξ επαφής άνοιξε το σκορ, γράφοντας το 0-1. Μάλιστα στο 85’ σε κόντρα επίθεση ο Λακαζέτ βρέθηκε μία ανάσα από το 0-2, αλλά με φοβερή επέμβαση ο Σα έδιωξε σε κόρνερ. Αυτό εκτελέστηκε από τον Θεμπάγιος και ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά είδε την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι. Το 0-1 έμεινε μέχρι τη λήξη και η Άρσεναλ απέκτησε πολύ μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης (65’ Φορτούνης), Βαλμπουενά, Μασούρας (75’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Παπασταθόπουλος (92’ λ. τρ. Μέιτλαντ Νάιλς), Μουστάφι, Νταβίντ Λουίζ, Σακά, Γκεντουζί, Τσάκα, Γουίλοκ (75’ Πεπέ), Μαρτινέλι (59’ Θεμπάγιος), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί