Βαρδάκης σε Βρούτση: «Με την απραξία σας επικροτείτε και ενισχύετε την άποψη Γεωργιάδη, ότι η στήριξη της Α’ κατοικίας είναι επιζήμια για την οικονομία»

Νέα ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια του τ. ΟΕΚ με επιδοτούμενο επιτόκιο

Μετά την ασαφή απάντηση του Υπουργού Εργασίας στην υπ. αριθμ. πρωτ. 1361/18.10.19 ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, για τη ρύθμιση δανείων μέσω τ. ΟΕΚ με επιδοτούμενο επιτόκιο, στην οποία ο κ. Βρούτσης, αρκέστηκε να περιγράψει τη σειρά ενεργειών και νομοθετημάτων υπέρ των δανειοληπτών, στα οποία προέβη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρδάκης επαναφέρει το θέμα, με ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, προκειμένου να συζητηθεί την Ολομέλεια της Βουλής. 

Η έκδοση της απαιτούμενης Κ.Υ.Α. θα λύσει το πρόβλημα που αγγίζει πολλές οικογένειες, οι οποίες εξακολουθούν να οφείλουν και μάλιστα σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων τους προς τις ανώνυμες τραπεζικές εταιρίες, θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο απώλειας της κατοικίας τους. 

Ο κ. Βαρδάκης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει αν προτίθεται να εκδώσει την Υπουργική Απόφαση, που προβλέπεται στην παράγραφο 1 του εικοστού πέμπτου άρθρου του Νόμου 4618/2019, που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική ελάφρυνση των δανειοληπτών που έλαβαν δάνεια μέσω τ. Ο.Ε.Κ. με επιδοτούμενο επιτόκιο καθώς και να δώσει αυτή τη φορά σαφές στίγμα και ακριβές χρονοδιάγραμμα επίλυσης ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, τη στιγμή μάλιστα που κινδυνεύουν αρκετοί δανειολήπτες να χάσουν τα σπίτια τους.

Την ερώτηση συνυπογράφουν 28 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί