Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης βιβλίων για τον Κρητικό πολιτισμό και την Κρητική Ιστορία

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη

Με στόχο την φιλαναγνωσία και την γνώση της Κρητικής ιστορίας, ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Ιωάννη, προχωρά στην δημιουργία παιδικής λέσχης ανάγνωσης στο χώρο της δανειστικής βιβλιοθήκης «Μαρίνος Ιδομενέως», του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Τι αναφέρει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του:

Υπεύθυνη δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την αγαπητή συνεργάτιδα και επίτιμο μέλος του Συλλόγου κ. Αθηνά Κυριακάκη – Σφακάκη. Με αυτή την δραστηριότητα, εγκαινιάζουμε νέο κύκλο συνεργασίας που αυτή τη φορά αφορά μόνο τα παιδιά – κυρίως πέμπτης και έκτης Δημοτικού – και την ανάγκη να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία του νησιού μας.

Παρακάτω παραθέτουμε κάποια στοιχεία που αφορούν το πρόγραμμα και την λειτουργία της λέσχης, τα οποία ενδέχεται να αλλάξουν και να προσαρμοστούν στις ανάγκες της ομάδας που θα δημιουργηθεί.

Η έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας της Λέσχης θα πραγματοποιηθεί με ενότητες από το βιβλίο «Τα παλάτια της Κνωσού» του Νίκου Καζαντζάκη, από την συλλογή βιβλίων της Βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη.

Το πλαίσιο το συναντήσεων θα περιλαμβάνει ανάγνωση ενοτήτων, παρουσίαση σχετικών εικόνων PowerPoint, συζήτηση και δημιουργία ζωγραφιάς ή κειμένου από τα παιδιά.

Στην διοργάνωση «Πολιτιστικές Δράσεις 2020», που θα διεξαχθεί στο κηποθέατρο Μ. Χατζηδάκης, τα παιδιά της Λέσχης θα έχουν μια ενότητα, την οποία θα επιλέξουν και θα προετοιμάσουν με την κα. Σφακάκη.

Οι ζωγραφιές ή όποια έργα εμπνευστούν τα παιδιά, θα κοσμήσουν τμήμα της βιβλιοθήκης κατά την τελετή των εγκαινίων, η οποία προγραμματίζεται στις αρχές καλοκαιριού.

Με το κλείσιμο, τα παιδιά θα έχουν εθελοντική ξενάγηση στο ανάκτορο της Κνωσού από την κα. Σφακάκη.

Ωράριο & Ημέρες λειτουργίας:

ΠΕΜΠΤΕΣ ΚΑΙ ΩΡΑ 4:00 μ.μ. – 6:00 μ.μ.

·        ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020: 13/2 ΚΑΙ 27/2

·        ΜΑΡΤΙΟΣ 2020: 5/3 ΚΑΙ 19/3

·        ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020: 2/4 ΚΑΙ 30/4.

·        ΜΑΙΟΣ  2020:7/5 ΚΑΙ 28/5

·        ΙΟΥΝΙΟΣ 2020: 11/6 ΚΑΙ 25/6 (ΚΛΕΙΣΙΜΟ)

Δήλωση συμμετοχών στο 6947 409383 – Μαραγκάκη Δέσποινα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί